Ο βετεράνος ποδηλάτης Τάκης Ξουρής στην Καστοριά – Προβολή της ταινίας “Challenging Everesting” στο Αρχοντικό Πηχεών (βίντεο) - OlaDeka

Ο βετεράνος ποδηλάτης Τάκης Ξουρής στην Καστοριά – Προβολή της ταινίας “Challenging Everesting” στο Αρχοντικό Πηχεών (βίντεο)

Το Everesting 10K είναι μια πρόκληση ποδηλασίας στην οποία ένας αναβάτης ολοκληρώνει 10.000 μέτρα ανάβασης σε μία μόνο βόλτα με ποδήλατο, περισσότερα από τα 8.484 μέτρα ύψος του Έβερεστ. Στις 3 Ιουνίου 2020, ο Τάκης Ξουρής ξεκίνησε την πρόκληση, υποσχόμενος να ανεβεί στον Υμηττό 14 φορές μέσα σε μια μέρα. Στόχος του ήταν να εμπνεύσει για μεγαλύτερη χρήση ποδηλάτου στην Αθήνα και να υπενθυμίσει στον κόσμο ότι το ποδήλατο μπορεί να είναι η λύση για μια σειρά από σύγχρονα παγκόσμια προβλήματα.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται, άτομα που κάνουν ποδήλατο, ποδήλατο και δρόμος

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Καστοριάς “620” σας προσκαλεί το Σάββατο 16 Ιουλίου 2022 και ώρα 21:30 στην παρουσίαση του βραβευμένου ντοκιμαντέρ, με τίτλο “CHALLENGING EVERESTING”, του Έλληνα ποδηλάτη Τάκη Ξουρή. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο Αρχοντικό Πηχεών, όπου στεγάζεται το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα. Να σημειώσουμε ότι είναι μεγάλη μας τιμή γιατί το ντοκιμαντέρ θα το παρουσιάσει και θα το προλογίσει ο ίδιος ο πρωταγωνιστής, ο οποίος με μεγάλη χαρά δέχτηκε την πρόσκληση του Συλλόγου μας.

Επίσης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Τάκη Ξουρή στην πόλη μας θα έχουμε την ευκαιρία να ποδηλατίσουμε και να συζητήσουμε για θέματα που αφορούν την ανάδειξη της ποδηλασίας.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται, εξωτερικοί χώροι και κείμενο

Λίγα λόγια για τον Τάκη Ξουρή

Η ταινία γυρίστηκε την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 στον Υμηττό καθώς ο Έλληνας ποδηλάτης Takis Xouris έλαβε μέρος σε ένα ιδιότυπο διεθνές ποδηλατικό challenge με την ονομασία Everesting 10.000. Στόχος του Everesting είναι ο αναβάτης να συμπληρώσει ποδηλατώντας 8.848 μ. συνολικού υψομέτρου σε μια συγκεκριμένη ανάβαση, καλύπτοντας έτσι το ύψος του Everest. Στο συγκεκριμένο εγχείρημα προστέθηκαν ακόμα 1.200 περίπου μέτρα επιπλέον, ώστε το σύνολο να φτάσει τα 10.000μ.

Τα γυρίσματα κράτησαν μόνο 18 ώρες, σε πραγματικό χρόνο, χωρίς διακοπή σε σκηνοθεσία του Κώστα Ντάνη και υπό την διεύθυνση φωτογραφίας του Παντελή Λαδά.

Το ντοκιμαντέρ Challenging Everesting κάνει τον γύρο του κόσμου και αποσπά διεθνή βραβεία με προβολές σε διεθνούς φήμης φεστιβάλ κινηματογράφου.

Η πρώτη μεγάλη διάκριση ήρθε στο Bratislava International Film Awards (πρώτο βραβείο ντοκιμαντέρ), ενώ έχει ήδη διακριθεί στο AltFF Alternative Film Festival, Florence Film Awards, Athens International Monthly Art Film Festival, Hollywood Gold Awards, The Paus Premieres Festival και αναμένεται η προβολή της διαγωνιστικά στο Los Angeles Greek Film Festival και σε ακόμα 13 φεστιβάλ όπως στα Aegean Film Festival, Athens Marathon International Film Festival και άλλα.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Σας περιμένουμε όλους!

Ποδηλατικός Σύλλογος Καστοριάς “620”

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria