«Να ανακληθούν οι ΔΕΚΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ στο Γ.Ν. Καστοριάς» - OlaDeka

«Να ανακληθούν οι ΔΕΚΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ στο Γ.Ν. Καστοριάς»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ –ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ  ΓΟΥΝΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ –ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΜΟΥ  ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Το Σωματείο στηρίζει το ψήφισμα των απολυμένων του ΓΝ του Νομού Καστοριάς και στέκεται δίπλα στον αγώνα τους και στα δίκαια αιτήματα τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με μία απαράδεκτη απόφαση του υπουργείου Υγείας, προχώρησε σε απολύσεις των εργαζόμενων που προσλήφθηκαν στις δομές υγείας με συμβάσεις τριών μηνών για να αντικαταστήσουν τους υγειονομικούς, που η ίδια έβγαλε σε αναστολή. Συγκεκριμένα στο ΓΝ Καστοριάς έχουμε απολυθεί 3 νοσηλευτές που δουλεύαμε στο covid-19 τμήμα, 3 καθαρίστριες, 1 τραπεζοκόμος, 1 βοηθός θαλάμου, 1 παρασκευάστρια του Μικροβιολογικού, 1 διοικητικός υπάλληλος.

Αφού μας ξεζούμισε, τώρα μας πετάει στον δρόμο ως ‘υπεράριθμους’, με το πρόσχημα ότι υγειονομικοί γυρίζουν από την αναστολή ‘επειδή εμβολιάστηκαν ή νόσησαν’, υγειονομικοί παραιτήθηκαν επειδή δεν εμβολιάστηκαν  «άρα δεν υπάρχει θέση να καλύπτουμε», ή αντίστοιχα ότι «δεν έχει να μας πληρώσει» το Υπουργείο Οικονομικών. Καλύπταμε ανεμβολίαστους συναδέλφους ουσιαστικά χωρίς να έχουμε κάνει αίτηση κάλυψης ανεμβολίαστου υγειονομικού προσωπικού στην αίτησή μας για τα 3μηνα. 

Ξαφνικά ένα πρωί μας είπαν ότι λήγει η σύμβασή μας, χωρίς καμιά προειδοποίηση και ενώ είχαμε όλοι υπογράψει παράταση της σύμβασής μας εώς 31/12/2022.

Την ίδια ώρα που λέει το Υπουργείο και η Διοίκηση ότι «δεν υπάρχουν ανάγκες- ότι είμαστε υπεράριθμοι», στο Νοσοκομείο Καστοριάς υπάρχουν μόνο 2-3 καθαριστές στην πρωινή κι απογευματινή βάρδια αντίστοιχα και ΚΑΝΕΝΑΣ στη βραδινή. Αντίστοιχα το νοσηλευτικό προσωπικό έχει αποκτήσει εμπειρία στη δουλειά όλο αυτό το διάστημα , και μας πετάνε έτσι εκτός δουλειάς, ανακυκλώνοντας την ανεργία με προγράμματα μέσω ΟΑΕΔ και όχι μόνιμη και σταθερή δουλειά. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι βάρδιες του νοσηλευτικού προσωπικού βγαίνουν οριακά σε κάθε τμήμα, με δυσκολία να μπορεί να πάρει το προσωπικό τις νόμιμες άδειες του. Αντίστοιχα ενώ χρειάζονται 3 βοηθοί θαλάμου ανά βάρδια τουλάχιστον στη βάρδια 3-11 υπάρχει μόνο ένας βοηθός θαλάμου χωρίς να ξέρει ποια κλινική να πρωτοεξυπηρετήσει.

Οι εργαζόμενοι απαιτούμε άμεσα από το υπουργείο Υγείας και τη Διοίκηση να ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφαση, να επανέλθουμε στην εργασία μας οι συμβασιούχοι. Και πάλι δεν φτάνουμε για να καλύψουμε τις συνεχώς διευρυνόμενες λαϊκές ανάγκες στην υγεία στο Νομό Καστοριάς.

Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη σε σωτήρες. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Θα αγωνιστούμε για τις θέσεις εργασίας μας, για τις οικογένειες μας, για τις παροχές υγείας στο Νοσοκομείο Καστοριάς. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία της πόλης να μας στηρίξουν.

Καλούμε :

  1. Την Πέμπτη 02/06/2022 στις 11πμ στην Επιθεώρηση Εργασίας.
  2. Την Τρίτη 07/06/2022 στις 8.30πμ έξω από την πύλη του Νοσοκομείου. 

                                                                  Οι απολυμένοι εργαζόμενοι

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria