Μ. Αντωνίου: «Η Κυβέρνησή μας στηρίζει εμπράκτως για μία ακόμη φορά  τον κλάδο της γούνας και τους εκτροφείς γουνοφόρων ζώων» - OlaDeka

Μ. Αντωνίου: «Η Κυβέρνησή μας στηρίζει εμπράκτως για μία ακόμη φορά  τον κλάδο της γούνας και τους εκτροφείς γουνοφόρων ζώων»

Με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έχοντας και ο ίδιος πλήρη εικόνα για τα ζητήματα που απασχολούν του γουνοποιούς και τους εκτροφείς γουνοφόρων ζώων, λειτουργήσαμε δραστικά και αποτελεσματικά προκειμένου να στηρίξουμε έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγικούς και εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής μας οικονομίας.

Σε αγαστή πάντα συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, τους Βουλευτές και τους εκπροσώπους του κλάδου δώσαμε απάντηση σε καίρια ζητήματα που αφορούν στην βιωσιμότητα επιχειρήσεων, εκτροφείων και εργαζομένων.

Σε αυτή την κατεύθυνση υπεγράφη πριν λίγες ημέρες η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τη χρηματοδότηση, με τη μορφή κρατικής ενίσχυσης, των παραγωγών γουνοφόρων ζώων, η οποία ορίζει την καταβολή των ποσών προς τους δικαιούχους από τον ΟΠΕΚΕΠΕ έως τις 30/06/2022.

Παράλληλα, εγκρίθηκε και το πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων γούνας, (όλοι οι ΚΑΔ που δηλώθηκαν πλην εκτροφής) και βρισκόμαστε εν αναμονή της υπογραφής της Πρόσκλησης τις επόμενες ημέρες, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τα στοιχεία τους, να διασταυρωθούν και να λάβουν τα ποσά που τους αντιστοιχούν.

Μέλημα δικό μου να ολοκληρωθούν επιτυχώς οι προαναφερόμενες διαδικασίες. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή. Άλλη μία δέσμευση της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη γίνεται πράξη !

Μαρία Αντωνίου

Επικεφαλής Γραφείου Μακεδονίας Πρωθυπουργού

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria