ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ - OlaDeka

ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ

Τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022, το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Άργους Ορεστικού διοργάνωσε την Ημερίδα «Από το Σπίτι στο Σχολείο, Από το Σχολείο στην Κοινωνία» προσεγγίζοντας το θέμα μέσα από εισηγήσεις και εργαστήρια.

Η προσπάθεια των εκπαιδευτικών του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. να υποστηρίξουν την προσπάθεια των γονέων και των εκπαιδευτικών, ώστε να ολοκληρώσουν την ένταξη τω παιδιών τους στο κοινωνικό σύνολο ήταν πραγματικά αξιέπαινη. Παρουσίασαν με ξεκάθαρο αλλά και με πολύ υπεύθυνο τρόπο και με επαγγελματική συνείδηση (ανάλογα με την ειδικότητά τους) τις πλευρές του δύσκολου θέματος της κοινωνικής ένταξης, το οποίο φαίνεται ότι απασχολεί πολλούς γονείς, κυρίως γονείς παιδιών με ιδιαίτερες δυσκολίες. 

Η κοινωνική συνείδηση χρειάζεται να καλλιεργηθεί από όλους μας με όλους τους δυνατούς τρόπους για να γίνει η ζωή μιας πιο ευχάριστη. Το σχολείο αποτελεί, κυρίως, το μέσο για να πετύχουμε τον στόχο της ένταξης των παιδιών μας στην κοινωνία. Γιατί, εκεί πραγματικά θα καλλιεργήσουν τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες. Στην αλληλεπίδραση με άλλους, με το φυσικό και το ανθρώπινο περιβάλλον θα διαμορφώσει το παιδί αυτή την κοινωνική συνείδηση για να γίνει αργότερα πολίτης υπεύθυνος και άτομο χρήσιμο στην κοινωνία.

Οι εκπαιδευτικοί του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. χειρίστηκαν με ευαισθησία θέματα πολύ σημαντικά εξετάζοντας διάφορες πτυχές της πορείας των παιδιών με συνοδοιπόρους τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Η ημερίδα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πετυχημένη, αφού όσοι την παρακολούθησαν έκαναν λόγο για μια ευχάριστη και ουσιαστική σε περιεχόμενο ημερίδα. Θα θέλαμε να τονίσουμε από την πλευρά μας ότι αυτό ήταν το πρώτο βήμα για την προσέγγιση των γονέων και των εκπαιδευτικών μέσα από τις ειδικότητες του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πιστεύουμε ότι στο μέλλον θα ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες ποικίλης θεματολογίας σχετικά με την εκπαίδευση και όχι μόνο.

Αφού ζούμε μαζί, ο ένας δίπλα στον άλλον, καλό είναι να μάθουμε να επικοινωνούμε. Να ακούμε τους ειδικούς επιστήμονες που ασχολούνται με πολύ καλή διάθεση δίνοντάς μας την ευκαιρία να γνωρίσουμε πτυχές από την επιστημονική τους κατάρτιση.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να ευχαριστήσουμε την κυρία Δ. Κοζατσάνη, Αντιπεριφερειάρχη Ν. Καστοριάς, τον κύριο Ζ. Τζηκαλάγια, Βουλευτή του Ν. Καστοριάς διά της εκπροσώπου του και τον κύριο Τερζίδη Ιωάννη, Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Άργους Ορεστικού για την παρουσία τους και το ενδιαφέρον τους για το άνοιγμα του σχολείου μας στην κοινωνία. Παράλληλα, ευχαριστούμε τη κυρία Ε. Νιάκα, Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής Δ. Μακεδονίας, η οποία με ένα πολύ ενδιαφέρον εργαστήριο για τη διαφορετικότητα έδωσε χρήσιμες εκπαιδευτικές ασκήσεις και εκπαιδευτικό υλικό στους εκπαιδευτικούς που το παρακολούθησαν. Δεν πρέπει να παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε και τους εκπαιδευτικούς του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Άργους Ορεστικού  τη Μιχαηλίδου Ευδοξία (Δ/ντρια Ε.Ε.Ε.ΕΚ.- Ψυχολόγος), τη Μιχαηλίδου Ειρήνη (Εργοθεραπεύτρια), τη Νένου Μαρία (Φιλόλογος) για τις παρουσιάσεις τους και τον Γκόγκη Ιωάννη (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής) για το εργαστήριό του. 

Θερμές ευχαριστίες προς τους χορηγούς μας για την έμπρακτη στήριξη της πρωτοβουλίας μας.

KΡΕΟΠΩΛΕΙΟ Η. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ                ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ «ΚΕΝΤΙΑ»

ΧΛΟΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ                                     ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

                                                                     ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους!

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria