Μαύρα μαντάτα για τη βενζίνη: Σπάει κάθε ρεκόρ και φτάνει τα 2,40 ευρώ το λίτρο την Παρασκευή - OlaDeka

Μαύρα μαντάτα για τη βενζίνη: Σπάει κάθε ρεκόρ και φτάνει τα 2,40 ευρώ το λίτρο την Παρασκευή

Πρόσω ολοταχώς για τιμή ρεκόρ η βενζίνη στη χώρα μας. Από Παρασκευή τα «μαύρα μαντάτα» στα πρατήρια.

Δεν έχει τέλος το ράλι στην τιμή της βενζίνης, με τη χώρα μας να είναι η 8η πιο ακριβή χώρα στον κόσμο και 4η στην Ευρώπη. Το μέλλον, όμως, προβλέπεται ακόμα πιο δυσοίωνο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των παραγόντων της αγοράς, οι οποίοι προβλέπουν πως την Παρασκευή η τιμή της βενζίνης θα φτάσει στα 2,40 ευρώ το λίτρο.

«Από την Παρασκευή αναμένουμε η μέση τιμή πανελλαδικά από το 2,28 να φτάσει στο 2,35-2,36 ευρώ το λίτρο. Στα πρατήρια θα βλέπουμε τιμή γύρω στα 2,40 ευρώ το λίτρο», είπε στο Mega ο ιδιοκτήτης πρατηρίου κ. Νίκος Παπαγεωργίου.

Αν αυτό το σενάριο επιβεβαιωθεί τότε το «εικοσάρικο» που βάζουν οι περισσότεροι θα γίνει… δεκάρικο.

«Είναι μια δύσκολη εβδομάδα γιατί είμαστε μετά από 4 ημέρες καθημερινών αυξήσεων στη βενζίνη και στο πετρέλαιο κίνησης. Σήμερα είχαμε μία ακόμη άνοδο των δύο λεπτών, στη βενζίνη και στο πετρέλαιο. Το βυτίο βγαίνει από τα διυλιστήρια με την τιμή να είναι στα 2,23 το λίτρο στη βενζίνη», ανέφερε ο κ. Παπαγεωργίου.

«Από πέρυσι μέχρι φέτος, το διυλισμένο προϊόν αυξήθηκε κατά 57 λεπτά το λίτρο, και κατά 13 λεπτά το λίτρο αυξήθηκαν οι φόροι που παίρνει το κράτος. Δεν ξέρει κανείς που θα πάει τις επόμενες ημέρες ή τον επόμενο μήνα η κατάσταση στα καύσιμα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ολοταχώς για double score η αμόλυβδη και τα έξοδα του αμαξιού

Η τιμή της αμόλυβδης έχει σημειώσει double score μέσα σε ένα χρόνο. Από 1,57€ το 2021 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, βρίσκεται τώρα στα 2,30 ευρώ, ενώ η πρόβλεψη για τους επόμενους μήνες αγγίζει το εφιαλτικό ποσό των 3 ευρώ.

Την ίδια ώρα, όλο και πιο κοντά στα τρία ευρώ ανά λίτρο βρίσκεται η Κρήτη, που είχε τιμή λίτρου 1,67 ευρώ το 2021 και πάνω από 2,35 ευρώ το 2022.

Σε ετήσια βάση ένα μέσο οικογενειακό αυτοκίνητο που ήθελε από 2.355 στην Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη το 2021 για όλη την χρονιά, με ενσωματωμένη την πρόβλεψη για αμόλυβδη ως 3 ευρώ θα κάψει ως 3.975 το 2022 και στην Κρήτη από 2.505 θα πάει στα ως 4.012,50 ευρώ.

Η αύξηση στην τσέπη ανάλογα με το πότε και πόσο θα φτάσει η αύξηση είναι από 1.095 ως 1.620 για την Θεσσαλονίκη και από 1.020 ως 1.507 στην Κρήτη δηλαδή πάνω από δύο μισθοί.

Σε αυτά πρέπει να υπολογιστούν και τα υπόλοιπα αυξημένα κόστη, όπως τα σέρβις, τα λάστιχα και οι τακτικές αλλαγές λαδιών.

Η 8η πιο ακριβή χώρα στον κόσμο η Ελλάδα στην βενζίνη

Ελλάδα, όπως Μονακό, όσον αφορά στην τιμή της βενζίνης με τη διαφορά πως το κατά κεφαλήν εισόδημα του Έλληνα δεν μπορεί να μπει καν στη σύγκριση με το αντίστοιχο του πολίτη που ζει στο Πριγκιπάτο.

Η χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το globalpetrolprices, «σκαρφάλωσε», στις 23 Μαΐου, στην τέταρτη θέση της λίστας με τις υψηλότερες τιμές βενζίνης στην Ευρώπη και πλέον είναι η 8η πιο ακριβή στον κόσμο.

Όπως θα δείτε στα στοιχεία που παρουσιάζονται στο γράφημα η μέση τιμή του λίτρου βενζίνης στην Ελλάδα είναι στα 2,258 ευρώ, ενώ στο Μονακό, όπου το κόστος ζωής είναι πολύ υψηλότερο, όπως και οι μισθοί, είναι ακριβότερη κάτι λιγότερο από 0,01 του ευρώ.

benzini

Η υψηλότερη μέση τιμή του λίτρου εντοπίζεται στο Χονγκ Κονγκ, όπου κοστίζει 2,739 ευρώ, με τη Ζιμπάμπουε να ακολουθεί με 2,699 ευρώ. Οι δύο χώρες που βρίσκονται κάτω από την Ελλάδα είναι οι Κάτω Χώρες και η Ισλανδία.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria