Μαστοροχώρια: Πρώτη η Χριστίνα Γιαζιτζίδου στον “Grammos Mountain Run” (φωτο) - OlaDeka

Μαστοροχώρια: Πρώτη η Χριστίνα Γιαζιτζίδου στον “Grammos Mountain Run” (φωτο)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Grammos Mountain Run, παρά τι αντίξοες καιρικές συνθήκες των προηγούμενων ημερών στο Πληκάτι Ιωαννίνων με την παρουσία τους αθλητές από όλη την Ελλάδα, την Κυριακή 12.6.2022 .

Η εκκίνηση για τον αγώνα τον 21 χλμ δόθηκε από την πλατεία του χωριού στις 10.00 π.μ

Τα πρώτα 5km οι αθλητές ακολουθήσαν ανηφορικό μονοπάτι με μεγάλη κλίση η οποία οδηγεί στην κορυφογραμμή του Γράμμου και συνεχίζει χωρίς δυσκολία μέχρι το παλιό στρατιωτικό φυλάκιο σε υψόμετρο 1970μ. Από το σημείο αυτό οι αθλητές κατηφόρισαν και αφού διέσχισαν ένα από τα πιο όμορφα δάση οξιάς κι έλατου κατευθύνθηκαν προς ένα ρέμα το οποίο θα περάσαν για να ξαναμπούν σε ανηφορικό μονοπάτι μέχρι τα 2050μ. Η διαδρομή γινόταν ολοένα και πιο όμορφη και το πέρασμα από τα αλπικά λιβάδια του Γράμμου τους αποζημίωσε πριν την τελική κατηφόρα που τους οδηγήσε στον τερματισμό.

Ο αγώνας των 21km είναι καταχωρημένος στην International Trail Running Association.

Η Υψομετρική διαφορά ξεπερνάει τα 1697 μέτρα καθιστόντας τον αγώνα έναν από τους πιο απαιτητικούς στην Ελλάδα.

Μεγάλος νικητής στέφθηκε ο πρωταθλητής Ελλάδας στο ορεινό τρέξιμο

Δημήτρης Θεωδορακάκος της Salomon – All Terain Runners με χρόνο ρεκόρ 02:15:20.

Δεύτερος τερμάτισε ο Γιώργος Δημουλάς της All Terain Runners με χρόνο 02:15:35, και τρίτος ήταν ο Αλέξανδρος Τζουμάκας της Fifth Element Running Team σε χρόνο 02:26:21.

Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Ολυμπιονίκης Χριστίνα Γιαζιτζίδου της Salomon Hellas – All Terain Runners με χρόνο 02:52:18, ενώ στη δεύτερη θέση την ακολούθησε η Μαριαλένα Μπαρούτη με χρόνο 02:58:52 .Στην τρίτη θέση τερμάτισε η Λαμπρινή Λιούτα με χρόνο 03:21:39.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria