Κορέστεια: «Σήμερα τελείωσε ο αγρότης - Ήρθε η ώρα να πάμε φυλακή - Για μία ώρα συνεχώς ρίχνει χαλάζι» - OlaDeka

Κορέστεια: «Σήμερα τελείωσε ο αγρότης – Ήρθε η ώρα να πάμε φυλακή – Για μία ώρα συνεχώς ρίχνει χαλάζι»

Λόγια κατοίκου των Κορεστείων που καταγράφει με το κινητό την καταστροφή του. Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληττε για μία ώρα χωρίς σταματημό την ευρύτερη περιοχή των Κορεστείων.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι των Μανιάκων της Πορειάς, της Καστοριάς, της Χλόης και άλλων περιοχών, μετρούν τις πληγές τους από την καταστροφική χαλαζόπτωση της 28ης Ιουνίου και δηλώνουν εξαγριωμένοι λόγω της εκκωφαντικής απουσίας της πολιτείας, της κυβέρνησης, των βουλευτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης. «Δεν ξέρουμε τι θα μπορούσαν να κάνουν για να μας βοηθήσουν, αλλά μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει πατήσει το πόδι του στις περιοχές μας ούτε ένας! Πήγαν σε κάποιες καλλιέργειες που έτσι κι αλλιώς έχουν τον ΕΛΓΑ αλλά σίγουρα με την συγκεκριμένη θεομηνία δεν επλήγησαν όσο εμείς στις περιουσίες μας. Είμαστε μόνοι μας. Αίσχος, αποτροπιασμός και νεύρα! Έχουμε πλέον πολλά νεύρα. Και θα τα δείξουμε σε όλους τους όταν έρθει η ώρα…» δηλώνει στο oladeka.com κάτοικος των Μανιάκων και λαμβάνει επαινετικά σχόλια και κραυγές από την ομήγυρη του που αποτελείται από άλλους πληγέντες της περιοχής.

Οι καιροί έχουν αλλάξει, τόσο όσον αφορά στις κλιματολογικές συνθήκες, αλλά άλλο τόσο και στον τρόπο που λειτουργεί η κοινωνία σε πολιτικές συμπεριφορές που η ίδια θεωρεί ανάλγητες.

Κάποιοι από αυτούς δε, με νόημα ανεβάζουν την παρακάτω φωτο και λένε, παίρνουμε συνεχώς σε αυτό το τηλέφωνο και λέει ότι ο αριθμός δεν υπάρχει, που να πάρουμε στην Νικολούλη;

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria