Καστοριά - Πολλά τα φίδια με την άνοδο της θερμοκρασίας - Το αναπάντεχο γεγονός που τρόμαξε Κορησιώτη - OlaDeka

Καστοριά – Πολλά τα φίδια με την άνοδο της θερμοκρασίας – Το αναπάντεχο γεγονός που τρόμαξε Κορησιώτη

Οι συνεχώς αυξανόμενες θερμοκρασίες σηματοδοτούν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου κι όπως το επιτάσσει η φύση, τα ερπετά, με κυρίαρχα τα διάφορα είδη φιδιών που έχουμε στον τόπο μας, άρχισαν να βγαίνουν στο σεργιάνι. Κι αυτό το διαπιστώνουν όσοι  ζουν ή διακινούνται στην ύπαιθρο, αλλά και οι κάτοικοι των αστικών περιοχών, όπου  λόγω της αδράνειας που επέβαλε ο κορονοϊός και στις υπηρεσίες των Τοπικών Αρχών, δεν έχουν ακόμα καθαριστεί από τα ψηλά χόρτα.

Πολλές είναι και οι διαμαρτυρίες των συμπολιτών μας  που επισημαίνουν ότι εχει γεμίσει η περιοχή μας με   φίδια… και ειδικά τονίζουν στην περιοχή Αγίου Γεωργίου και Ντολτσό..κοντά στο σούπερ Μαρκετ

 Πρόκειται για ένα  πρωτοφανή φαινόμενο για τα κοινωνικά δεδομένα μιας περιοχής, που πλέον  γίνεται ανησυχητικό, όταν, μάλιστα, πρόκειται για την εμφάνιση φιδιών σε  αυλές σπιτιών  σε πολυσύχναστους δρόμους και χώρους  κοντά σε σουπερ μάρκετ, καφετέριες κ.λ ).

Και για να μιλάμε συγκεκριμένα, συμπολίτισσα μας για να πάει σε σουπερ μάρκετ  της περιοχής συνάντησε στο δρόμο δυο  φίδια.  (Δεν  ενθυμούμαι τέτοια συχνότητα σε ένα τόσο ανησυχητικό θέμα )τόνισε .

Πάντως φέτος έχει καταγραφεί  μεγάλη πυκνότητα σε αναφορές εμφάνισης φιδιών σε αγρούς! Το τι έχει προκαλέσει αυτή την «έκρηξη» εμφάνισης των ιοβόλων ερπετών στην περιοχή δεν  μπορεί να εξηγηθεί  το  μόνο  είναι να καταγραφεί το συγκεκριμένο θέμα για να  επιστήσει την προσοχή προς τους πολίτες της περιοχής  και τις αρχές.. ώστε να πάρουν κάποια μέτρα για τυχόν προβλήματα .

Τέλος  να θυμίσουμε τον φόβο  ενός συμπολίτη μας την ώρα που  έμπαινε  στο σπίτι του στην Κορησό  στην πόρτα τον περίμενε ένα τεράστιο φίδι όπου του επιτέθηκε και τον χτύπησε στο στήθος.

Θεοδώρα Κωτσοπούλου

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria