Καστοριά - «Η κατρακύλα συνεχίζεται...» - OlaDeka

Καστοριά – «Η κατρακύλα συνεχίζεται…»

Η Ταξική Ενότητα για τη διαδικτυακή συνεδρίαση συγκρότησης του Δ.Σ. στο σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων ν.Καστοριάς

Η Ταξική  Ενότητα για τη διαδικτυακή συνεδρίαση συγκρότησης του Δ.Σ. στο σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων ν. Καστοριάς

Όπως ήδη έχουμε καταγγείλει κληθήκαμε από την “πλειοηφούσα” για διαδικτυακή συνεδρίαση την Κυριακή 05/06  για τη συγκρότηση του Δ.Σ. του σωματείου χωρίς καμιά δικαιολογία και κανένα πρόσχημα για την απόφαση αυτή.

Θα ήταν για γέλια -αν δεν ήταν για κλάματα- το γεγονός ότι τελικά τα 2 μέλη του Δ.Σ. του «πλειοψηφόντος» ψηφοδελτίου (ΣΥΡΙΖΑ) μπήκαν στη διαδικτυακή συνεδρίαση από τον χώρο του Εργατικού Κέντρου! Άρα δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος να μη γίνει δια ζώσης η συνεδρίαση.

Προφανώς, αυτό που απεχθάνονται όπως ο διάολος το λιβάνι είναι η παρουσία των συναδέλφων και να μη συζητηθούν όσα έγιναν στις αρχαιρεσίες του σωματείου, όπως προφανώς και κάθε άλλη συζήτηση για τα προβλήματα των εργαζομένων. Γι’ αυτόν το λόγο και ακολουθούν αυτές τις γελοίες μεθόδους με σιγοντάρισμα και από τη διοίκηση του εργατικού κέντρου, που μας ενημέρωσε δια στόματος του προέδρου της ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη συνεδρίαση του σωματείου τους! Το μόνο που τους ενδιέφερε και τους ενδιαφέρει είναι το μοίρασμα των καρεκλών και να κατσικωθούν στο σβέρκο των εργαζομένων.

Δεν ήταν τόσο ευρηματικοί βέβαια όλο το προηγούμενο διάστημα και το διάστημα της πανδημίας για να συνεδριάσει το Δ.Σ. όταν οι συνάδελφοί μας σε super market και άλλους χώρους και κλάδους τραβούσαν τα πάνδεινα. Δεν είχαν την ίδια διάθεση να πουν μια κουβέντα για τις τραγικές ελείψεις στον τομέα της υγείας και εδώ στο νομό που άφηνε εκτεθιμένους όλους τους συναδέλφους, να κάνουν μια προσπάθεια διεκδίκησης για τα απαραίτητα μέτρα στους χώρους δουλειάς και τα αναγκαία μέτρα πλήρους στελέχωσης του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας.

Άραγε στην περίπτωση απόλυσης ενός συναδέλφου ή οποιοδήποτε άλλο ζήτημα προκύψει θα καλέσουν σε διαδικτυακή συνεδρίαση μακριά και πάλι από τους εργαζόμενους για να οργανωθεί η πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους; Ρητορική ερώτηση αφού από ότι φαίνεται καθόλου δεν τους απασχολούν αυτά τα ζητήματα.

Προφανώς, όπως περιμέναμε, δεν ίδρωσε το αυτί τους και δεν ενδιαφέρονται για τους συναδέλφους που δηλώνουν υπεύθυνα ότι στήριξαν την Ταξική Ενότητα στις αρχαιρεσίες του σωματείου και αποδεικνύουν την αλλοίωση του αποτελέσματος που διαπράχθηκε. Επιμένουμε ότι είναι στη διάθεση όλων των μελών του Δ.Σ. Δεν περιμένουμε να ενδιαφερθούν βέβαια ούτε για τα προσχήματα.

Ως Ταξική Ενότητα προφανώς δε νομιμοποιήσαμε μια τέτοια διαδικασία και αποχωρήσαμε από τη διαδικτυακή αυτή φαρσοκωμωδία αφήνοντάς τους να μοιράσουν τις καρέκλες τους ήσυχοι. Από τη μεριά μας ως μέλη στη διοιίκηση του σωματείου και με όλες μα τις δυνάμεις θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταθούμε στο πλευρό των συναδέλφων, για να μαζικοποιηθεί περισσότερο το σωματείο, για να οργανωθεί η πάλη για την κάλυψη όλων των σύγχρονων δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria