«Επικίνδυνες οι εξελίξεις στο ΓΝ Καστοριάς, εικόνα από το μέλλον για το τι ετοιμάζουν με το νέο ΕΣΥ κυβέρνηση και διοίκηση του Νοσοκομείου» - OlaDeka

«Επικίνδυνες οι εξελίξεις στο ΓΝ Καστοριάς, εικόνα από το μέλλον για το τι ετοιμάζουν με το νέο ΕΣΥ κυβέρνηση και διοίκηση του Νοσοκομείου»

Η κατάσταση στις δομές υγείας στην Καστοριά ήταν ήδη πολύ άσχημη, με υποστελεχωμένες κλινικές, ανεπάρκεια γιατρών και νοσηλευτών, ελλείψεις σε εξοπλισμό κοκ. Όλοι  πήραμε μια ιδέα για το τι μας περιμένει με το νέο ΕΣΥ, όταν με βάση μελέτες που δρομολογούνται, συζητήσεις που γίνονται κλπ. διαπιστώνουμε πως οι δομές και το προσωπικό υγείας στην Καστοριά θα μειωθούν πολύ περισσότερο από το μισό! Θέλουν και προτείνουν για το ΓΝ Καστοριάς από 110 νοσηλευτές να καταλήξουμε με 39 και από 72 ιατρούς να πάμε στους 18!  Αυτά είναι τα σχέδια της πολιτικής του κόστους – οφέλους που ακολούθησαν μέχρι σήμερα όλες οι κυβερνήσεις και δρομολογούνται για την επόμενη περίοδο. 

Οι υγειονομικοί όλα αυτά χρόνια, στα χρόνια της πανδημίας, από κάθε πόστο και κάθε μετερίζι, άντεξαν και προσπάθησαν παρά τις ελλείψεις, να προσφέρουν τις υπηρεσίες υγείας σε όλο το λαό της Καστοριάς. 

Και ενώ γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικό και λοιπό προσωπικό καλύπτουν πάγιες θέσεις, ζωτικής σημασίας, η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με την διοίκηση του Νοσοκομείου προχωράνε σε δεκάδες απολύσεις ιατρών, εργαζομένων με συμβάσεις covid, που χωρίς αυτούς μπαίνει σε κίνδυνο η λειτουργία του νοσοκομείου, εξοντώνονται οι υπόλοιποι συνάδελφοι για να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες, ο λαός της Καστοριάς στερείται το πολύτιμο αγαθό της υγείας.

Χαρακτηριστικό ότι παίζουν κάποιοι με την υγεία των παιδιών μας είναι ότι απολύονται 2 παιδίατροι και 5 παθολόγοι. Είναι προκλητικό σήμερα που κάποιοι μιλάνε για «κόστος» για να δικαιολογήσουν τις απολύσεις, δηλαδή μας λένε ότι η ζωή μας, των παιδιών μας μπαίνει σε ζυγαριά;; Κοστολογείται;; 

Καλούμε άμεσα την κυβέρνηση και τη διοίκηση να μην προχωρήσει σε απολύσεις και να παραταθούν οι συμβάσεις των ιατρών και να παρθούν πίσω οι απολύσεις των εργαζομένων με συμβάσεις covid. Απαιτούμε επίσης να γίνουν όλες εκείνες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όπως επίσης και να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με τις συμβάσεις covid. 

Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι επαγγελματίες της Καστοριάς έχουν να επιλέξουν τον δρόμο του ξεσηκωμού και της διεκδίκησης σε αυτές τις συνθήκες που διαμορφώνονται για την υγεία του λαού στην περιοχή.

Καστοριά 22.6.2022

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria