Εορτασμός της επετείου των 50 χρόνων ζωής και προσφοράς της «Ορεστίδος» - OlaDeka

Εορτασμός της επετείου των 50 χρόνων ζωής και προσφοράς της «Ορεστίδος»

 Το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022, στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού, ο Μορφωτικός Σύλλογος « Η Ορεστίς» σε μία λαμπρή εκδήλωση, γιόρτασε τα 5ο χρόνια ζωής και δράσης του, παρουσία πλήθους μελών και φίλων του συλλόγου.

Την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν την σημαντική αυτή επέτειο, ο Βουλευτής Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας, η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας Καλλιόπη Κυριακίδου, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας Γρηγόρης Γρηγοριάδης, η σύζυγος του μεγάλου ευεργέτη του συλλόγου μας Δαμιανού Δούμα, Αγγέλα Δούμα, ο πρ. Δήμαρχος Νικόλαος Τοτονίδης, και  ο Εφημέριος της Αγίας Παρασκευής Πατέρας Λεωνίδας. Επίσης Οι Αντιδήμαρχοι Παύλος Αντωνιάδης και Μουτζίκη Στέλα, η Δημοτική Σύμβουλος Αφροδίτη Μπελονάκη, ο Στρατηγός ε.α και πρώην Ευρωβουλευτής Ελευθέριος Συναδινός, πρόεδροι συλλόγων και φορέων, οι σύζυγοι των αειμνήστων Προέδρων του συλλόγου Σοφία Κεπαπτσόγλου και Φρειδερική Αβραμίδου,  ιδρυτικά μέλη του συλλόγου και άλλα τιμώμενα πρόσωπα.

Την παρουσίαση του ιστορικού των 50 χρόνων της «Ορεστίδος» έκανε ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Αδάμ, ανέφερε ότι ….« Μέσα από αυτή την ευσύνοπτη αναφορά, ταξιδεύουμε στο παρελθόν για να θυμηθούμε σημαντικά γεγονότα, χαρισματικές προσωπικότητες, εκδηλώσεις και ενέργειες, που ευεργέτησαν την πόλη μας, ανέδειξαν το πλούσιο ιστορικό της παρελθόν, μέσα από τις εκδόσεις της, κατέγραψαν το σημαντικό λαογραφικό πλούτο της  και δημιούργησαν σημαντικούς  πολιτιστικούς θεσμούς όπως το διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ.

     Επιπλέον η επί 32 συναπτά έτη, κυκλοφορία της μοναδικής μηνιαίας εφημερίδας της πόλης μας, αποτελεί τον ομφάλιο λώρο που συνδέει τους πανταχού Αργίτες με την γενέτειρα τους, ενώ αποτελεί  ταυτόχρονα ένα ελεύθερο και φιλόξενο βήμα καταγραφής των σημαντικών δρώμενων που λαμβάνουν χώρα στην πόλη  μας.

Φυσικά είναι αδύνατον στα στενά πλαίσια αυτής  της παρουσίασης, να αποτυπωθεί όλη η ιστορική πορεία αυτών των 50 χρόνων.

Γιαυτό θα περιοριστώ στους σημαντικότερους σταθμούς και πρόσωπα που καθόρισαν αυτήν την δημιουργική πορεία.

Και αφού έκανε μία συνοπτική αναφορά στους σημαντικότερους σταθμούς αυτών των 50 χρόνων κατέληξε λέγοντας : « Κλείνοντας, θεωρώ υποχρέωση μου να απευθύνω θερμές ευχαριστίες και την εκτίμηση μου σε όλους αυτούς που συμμετείχαν στα προηγούμενα Δ.Σ και προσέφεραν πάρα πολλές υπηρεσίες στο σύλλογο μας, και φυσικά τους αναλογεί ένα μεγάλο μερίδιο από έργο αυτής της γόνιμης 50ετίας!        .       

     Με την σημερινή εκδήλωση, και τον σημαντικό κύκλο εκδηλώσεων, που διοργανώνουμε το 2022, κλείνει η πεντηκονταετία του Συλλόγου μας  και αισίως εισερχόμαστε στην επόμενη δεκαετία.  Απευθυνόμενος προς όλους, δίνουμε την υπόσχεσή μας, ότι δεν θα ολιγωρήσουμε, και ότι το σημαντικό έργο του Συλλόγου μας θα συνεχισθεί. 

Οδηγός μας είναι το παράδειγμα προσφοράς όλων αυτών των σημαντικών προσώπων που προαναφέραμε, το πολιτιστικό κεφάλαιο και η υπεραξία που έχει συσσωρευτεί αυτά τα 50χρόνια ζωής και προφοράς του συλλόγου, η θέληση, οι ικανότητες και η επίγνωσή μας ότι, διακονούμε ένα πολιτιστικό οργανισμό, ο οποίος έχει καταξιωθεί πλέον, στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή, ως ένας εκ των κορυφαίων.

   Η «Ορεστίδα» έχει πολλά ακόμη να δώσει. Το χρωστούμε σ’ όλους αυτούς που τον ίδρυσαν και τον υπηρέτησαν με ανιδιοτέλεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης, σε  αυτούς που μας στηρίζουν και μας εμπιστεύονται, το οφείλουμε σε όλους εσάς στον υπέροχο, όμορφο κόσμο του Άργους Ορεστικού και της ευρύτερης περιοχής.  Το χρέος μας θα το εκπληρώσουμε.- 

 Μαζί συνεχίζουμε!!!

Ακολούθησε απονομή τιμητικών διακρίσεων  στα  Ιδρυτική μέλη του Συλλόγου

Στους αείμνηστους Προέδρους Δημοσθένη Κεπαπτσόγλου, Ορέστη Καραγεωργίου και Βασίλειο Αβραμίδη, καθώς επίσης και τον μεγάλο ευεργέτης της Ορεστίδος Δαμιανό Δούμα, Μνήμης Ένεκεν.

Στον Δήμαρχο Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου και στον πρ. Δήμαρχο Νικόλαο Τοτονίδης, επίσης στην  Αγγελική Δούμα, Βασίλειο Δούμα και Δημήτριο Χατσέρα.

Ακολούθησε η βράβευση των μελών  των Διοικητικών  Συμβουλίου, των ευεργετών του συλλόγου, των μελών της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας «Η Ορεστίς»  των υπευθύνων των τμημάτων φυτογραφίας και Σκακιστικού,  των Μαέστρων της Χορωδίας, και των δύο παλαιοτέρων Χορωδών και των συγγραφέων των βιβλίων που εξέδωσε ο σύλλογος .

Η εκδήλωση διανθίστηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιλάμβανε:

Πρόγραμμα Συναυλίας Μουσικής Δωματίου:

Νίκος Ευθυμιάδης βιολί και Χαρός Αστέριος  Κιθάρα

 Πρώτη εμφάνιση της   Χορωδίας της «Ορεστίδος», με ένα πρόγραμμα τεσσάρων τραγουδιών, μετά από τρία  σχεδόν χρόνια, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, υπό την Διεύθυνση της μαέστρου Αργυρούς Χαραλάμπους. Εμφάνιση του Χορευτικού Ορεστίδος, σε ένα πρόγραμμα τριών χορών.

Συγχαρητήρια σε όλα τα καλλιτεχνικά σχήματα για την άψογη εμφάνιση τους, που προκάλεσε το θερμό χειροκρότημα του κοινού και έδωσε ένα αισιόδοξο μήνυμα καλλιτεχνικής επανεκκίνησης , μετά από ένα μεγάλο  νεκρό διάστημα, χωρίς πολιτιστική δραστηριότητα, λόγω της πανδημίας. 

Ευχαριστούμε για την φωτογραφική κάλυψη τον κ. Σαρρή Γιώργο και Σπύρου Γιώργο  Svouranews 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria