Εκδήλωση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καστοριάς - OlaDeka

Εκδήλωση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καστοριάς

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καστοριάς μετράει 18 χρόνια δυναμικής παρουσίας στον χώρο της Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας και απευθύνεται σε ενηλίκους

Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καστοριάς για τη σχολική χρονιά 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς, την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 και ώρα 7.00μ.μ..

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί ο θεσμός των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας καθώς και οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν από το ΣΔΕ Καστοριάς κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους  2021-2022 εντός αλλά και εκτός του σχολείου.
Στη συνέχεια οι εκπαιδευόμενοι και των δύο κύκλων  του ΣΔΕ θα παρουσιάσουν τα σχέδια δράσης (project) που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Συγκεκριμένα
Για τον Α’ κύκλο
«Κλιματική αλλαγή: Πώς τη βιώνουν οι κάτοικοι της Καστοριάς»
«Ταξίδι στον χρόνο με αποσκευές τους κοινωνικούς θεσμούς»
Για τον Β’ Κύκλο
«Τα δικά μας έργα τέχνης συνομιλούν με την τεχνολογία και του Η/Υ»
«Γνωριμία με τους Η/Υ, πολυδιάστατη»
Στη συνέχεια θα επιδοθούν οι έλεγχοι προόδου για τους εκπαιδευόμενους του Β’ κύκλου που αποφοιτούν και για τους εκπαιδευόμενους του Α’ κύκλου που προάγονται στον Β’ κύκλο.
Η ημερίδα θα κλείσει με μπουφέ για τους παρευρισκόμενους.

Το ΣΔΕ Καστοριάς μετράει 18 χρόνια δυναμικής παρουσίας στον χώρο της Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας και απευθύνεται σε ενηλίκους. Τα μαθήματα είναι απογευματινά και μετά από δύο χρόνια σπουδών (Α κύκλος και Β κύκλος) οι ενήλικες εκπαιδευόμενοι, αφού ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους επιτυχώς, λαμβάνουν Απολυτήριο ισότιμο με του Γυμνασίου. Το ΣΔΕ Καστοριάς είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των ενηλίκων, οι εκπαιδευόμενοι δεν έχουν εξετάσεις και βαθμούς, λαμβάνουν περιγραφικές αξιολογήσεις και αποφοιτούν βάσει του ενδιαφέροντος και της ανταπόκρισής τους κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria