Ανακοίνωση της Ταξικής Ενότητας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπάλληλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Καστοριάς - OlaDeka

Ανακοίνωση της Ταξικής Ενότητας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπάλληλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Καστοριάς

Τα μέλη του Δ.Σ της Ταξικής Ενότητας του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Καστοριάς, παρακολουθώντας τις άσχημες εξελίξεις στο ΓΝ Καστοριάς,  έθεσε αίτημα προς την πρόεδρο του Δ.Σ,  Βάσω Κουτίνα, για έκτακτη συνεδρίαση του  Δ.Σ, εν όψει των απολύσεων -μη ανανεώσεις συμβάσεων- 7 ειδικευόμενων γιατρών του νοσοκομείου Καστοριάς και των απολύσεων εργαζομένων με συμβάσεις covid.

Η ντροπιαστική απάντηση της Προέδρου ήταν κατ αρχας ότι δεν αφορά τους ιδιωτικούς υπαλλήλους η εν λόγω εξέλιξη(!!!), παρά μόνο την ΑΔΕΔΥ και τα δικά τους σωματεία και κατά δεύτερον ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για πλήρη απαρτία του Δ.Σ(!!!)

Θυμίζουμε, ότι πριν λίγες εβδομάδες, για να αποφύγουν την γενικότερη κατακραυγή για τις νοθείες που έκαναν στις εκλογές του σωματείου, έγινε διαδικτυακή συνεδρίαση για συγκρότηση του Δ.Σ,  ενώ τώρα που απολύονται εργαζόμενοι συνάδελφοι μας, στον τομέα της υγείας, δε μπορούμε να μαζευτούμε!!!

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους και να απομονώσουν τις δυνάμεις αυτές στο σωματείο, που θέλουν τους εργαζόμενους υποχείρια των μεγαλοεργοδοτών και της κυβέρνησης. Είναι αυτές οι δυνάμεις της «πλειοψηφίας» στο σωματείο που θέλουν ή παρακολουθούν με απάθεια τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας. 

Ως Ταξική Ενότητα συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των υγειονομικών και απαιτούμε την άμεση ανανέωση των συμβάσεων τους και την ουσιαστική ενίσχυση της δημόσιας και δωρεάν υγείας.

Τα σχέδια για το νέο ΕΣΥ, που θέλουν τα επαρχιακά νοσοκομεία να μετατραπούν σε Κέντρα Ημερήσιας Νοσηλείας, που θέλουν την πλήρη διείσδυση του ιδιωτικού τομέα στην υγεία, δε θα περάσουν !

Καλούμε σε συγκέντρωση που έχει προκηρύξει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας, στην πύλη του νοσοκομείου την Τετάρτη 29/6 στις 12:00

Καστοριά 27.6.2022

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria