Αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης Καστοριάς για σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για τις εξελίξεις στο ΓΝ Καστοριάς - OlaDeka

Αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης Καστοριάς για σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για τις εξελίξεις στο ΓΝ Καστοριάς

Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά το σχέδιο που ακολουθήσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις για συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας. Στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς οι εξελίξεις είναι τραγικές, καθώς δρομολογούνται απολύσεις υγειονομικών με ότι αυτό συνεπάγεται για τις παροχές υγείας για τον λαό μας. 

Δεν πέρασαν 2 εβδομάδες από τις 10 απολύσεις συμβασιούχων εργαζομένων του Νοσοκομείου. Και τώρα, όπως όλα δείχνουν, δε θα ανανεωθούν οι συμβάσεις 7 γιατρών (5 παθολόγοι, 2 παιδίατροι) του Νοσοκομείου, με αποτέλεσμα την περαιτέρω τραγική υποστελέχωσή του. Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στις ήδη δεκάδες απολύσεις εργαζομένων στο Νοσοκομείο που εργάζονταν με συμβάσεις covid.

Αυτές οι εξελίξεις εντάσσονται στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το νέο ΕΣΥ στα πλαίσια των γενικότερων αντιδραστικών αλλαγών που αφορούν την παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας. Ανοίγουν το δρόμο για παραπέρα εκχώρηση σε ιδιώτες και επιχειρηματίες υπηρεσιών που μέχρι σήμερα καλύπτει ο δημόσιος τομέας Υγείας.

Ζητούμε την άμεση σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου και καλούμε όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις να συμφωνήσουν να συζητηθεί το θέμα. Να πιέσουν για την ανανέωση των συμβάσεων, να μη γίνει καμιά απόλυση στο ΓΝ Καστοριάς, να σταλεί μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, πως πρέπει να στελεχωθεί τόσο το Νοσοκομείο, όσο και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής.

Kαλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση για αυτές τις αρνητικές εξελίξεις που θα συρρικνώσουν παραπέρα τις Δημόσιες Δομές Υγείας.

24/6/2022, Λαϊκή Συσπείρωση Καστοριάς

Τίγκας Γεώργιος 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria