Impossible Pork: Η απόλυτη εναλλακτική λύση για το χοιρινό κρέας - OlaDeka

Impossible Pork: Η απόλυτη εναλλακτική λύση για το χοιρινό κρέας

Το Impossible Pork, νικητής των βραβείων World Changing Ideas της Fast Company 2022, αποτελεί άλλα μια κίνηση για την αντικατάσταση της συμβατικής κτηνοτροφίας.

Το Impossible Pork  αποτελεί  μια φυτική εκδοχή κιμά χοιρινού κρέατος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε φαγητό χρησιμοποιείται, ζωικής προέλευσης κιμάς. Σε κάθε χαρακτηριστικό, συμπεριλαμβανομένης της γεύσης, της υφής, της εμφάνισης και της συνολικής απήχησης, το κοινό πλειοψηφικά δήλωσε ότι προτιμούσε το Impossible Pork.

 Το χοιρινό είναι το κρέας που καταναλώνεται περισσότερο στον κόσμο. Για αυτό, η Impossible Foods, θέλησε να δουλέψει πάνω σε ένα προϊόν αντικατάστασης του χοιρινού, χωρίς το περιβαλλοντικό αντίκτυπό του. Το νέο προϊόν, το οποίο είναι ο νικητής της κατηγορίας τροφίμων των βραβείων World Changing Ideas της Fast Company 2022 , είναι ένα ακόμη βήμα προς τον τολμηρό στόχο της εταιρείας, ο οποίος αποτελεί την πλήρη αντικατάσταση της ανάγκης για κτηνοτροφία, άρα και την σχεδόν μηδενική εκπομπή ρίπων.

Ο τρόπος, με τον οποίο η εταιρεία  προσεγγίζει την ανάπτυξη προϊόντων και εξέλιξε το Impossible Pork  είναι μέσω τεχνολογικών πλατφορμών για την κατανόηση δομικών στοιχείων των ζωικών προϊόντων, καθώς και των διαφορετικών αισθητηριακών ιδιοτήτων μεταξύ αυτών.  Για παράδειγμα, σύμφωνα με την εταιρεία, ο κιμάς χοιρινού κρέατος είναι και πιο μαλακός από τον κιμά τεχνητού και έχει πιο ουδέτερη γεύση. Με τη μέθοδό της, η εταιρεία δηλώνει πως πέτυχε τη μεγαλύτερη δυνατή ομοιότητα.

Το Impossible Burger κυκλοφόρησε πρώτα  σε επιλεγμένα εστιατόρια. Ο David Chang το χρησιμοποίησε σε ένα ragù με πικάντικα κέικ καβουριού στο Momofuku Ssäm Bar της Νέας Υόρκης. Πλέον, περισσότερα από 120 εστιατόρια στη Σιγκαπούρη και άλλα 100 εστιατόρια το σερβίρουν στο Χονγκ Κονγκ περιλαμβάνουν το προϊόν στο μενού τους. Κατά τις δοκιμές, η εταιρεία βεβαιώθηκε, ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μια σειρά από μαγειρικές τεχνικές, καθώς μπορεί να επεξεργαστεί από σεφ και μάγειρες όπως ακριβώς και το κανονικό χοιρινό.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria