ΠΟΥ: Σε 20 χώρες εξαπλώθηκε η οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά, πάνω από 230 κρούσματα [χάρτης] - OlaDeka

ΠΟΥ: Σε 20 χώρες εξαπλώθηκε η οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά, πάνω από 230 κρούσματα [χάρτης]

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πως έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 228 ύποπτα κρούσματα ηπατίτιδας σε 20 χώρες. Επίσης, περισσότερα από 50 ακόμη είναι στο στάδιο της διερεύνησης.

Συγκεκριμένα, «την 1η Μαΐου, τουλάχιστον 228 κρούσματα είχαν επισημανθεί στον ΠΟΥ σε 20 χώρες, και περισσότερα από 50 άλλα κρούσματα ερευνώνται», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Ταρίκ Γιασάρεβιτς, στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στη Γενεύη.

Δείτε τον χάρτη με τα καταγεγραμμένα κρούσματα:

«Τα κρούσματα αυτά επισημάνθηκαν σε τέσσερις από τις έξι περιφέρειες του ΠΟΥ», πρόσθεσε. Τα αίτια αυτών των σοβαρών φλεγμονών του ήπατος παραμένουν άγνωστα.

Η πλειονότητα των κρουσμάτων καταγράφηκε στην Ευρώπη, αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ηπατίτιδα αυτή πλήττει κυρίως τα παιδιά κάτω των 10 ετών και εκδηλώνεται με συμπτώματα όπως ίκτερος, διάρροιες, εμετοί και κοιλιακοί πόνοι. Σε ορισμένα κρούσματα χρειάστηκε να γίνει μεταμόσχευση ήπατος. Τουλάχιστον ένα παιδί απεβίωσε.

Οι συνήθεις ιοί, στους οποίους οφείλονται οι οξείες ιογενείς ηπατίτιδες (από την Α ως την Ε), δεν έχουν εντοπισθεί σε κανένα από τα κρούσματα, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και τον ΠΟΥ.

Η εμφάνιση μιας ενδεχομένως νέας ασθένειας που πλήττει αποκλειστικά μικρά παιδιά έχει προκαλέσει συναγερμό στον ιατρικό κόσμο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έκανε λόγο για «απρόσμενη, σημαντική αύξηση» των κρουσμάτων σε παιδιά, η κατάσταση της υγείας των οποίων ήταν καλή, στη Βρετανία, την Ιρλανδία και την Ολλανδία.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria