Ολ. Τελιγιορίδου: Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η ΝΔ μειώνει τους φοιτητές στην Καστοριά - OlaDeka

Ολ. Τελιγιορίδου: Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η ΝΔ μειώνει τους φοιτητές στην Καστοριά

Νέο πλήγμα για το Πανεπιστήμιο στην Καστοριά από την κυβέρνηση της ΝΔ καθώς φέτος ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας επιπλέον μείωση 45 φοιτητών στις προβλεπόμενες θέσεις του μηχανογραφικού για τα πανεπιστημιακά τμήματα στην Καστοριά.

Το Υπουργείο Υγείας και η κ. Κεραμέως συνεχίζει την εκπαιδευτική  «σφαγή» των παιδιών της πανδημίας και την προσπάθεια της απόλυτης διάλυσης του Πανεπιστημίου στην Καστοριά. Αφού κατάργησαν με το που εκλέχθηκαν τα δύο διετή τμήματα που θα στεγάζονταν στο 1ο Γυμνάσιο στην Ομόνοια, αφού κατήργησαν το Τμήμα Φροντίδας και Αγωγής Προσχολικής Ηλικίας, αφού με την Ειδική Βάση Εισαγωγής επέτρεψαν πέρσι την εισαγωγή στο Μαθηματικό τμήμα μόνο 12 φοιτητών από τους 160, αφού πρόσθεσαν έναν ακόμη κόφτη με τον συντελεστή βαρύτητας μαθημάτων, τώρα προχωράνε σε ένα επιπλέον χτύπημα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην περιοχή μας.

Ο αποκλεισμός επιπλέον υποψήφιων φοιτητών από την πανεπιστημιακή εκπαίδευση πηγάζει από την κοινωνική ανισότητα στην οποία πιστεύει ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του. Συνολικός στόχος τους είναι να αποκλείσουν από την τριτοβάθμια εκπαίδευση τους νέους και τις νέες μας για να δημιουργήσουν πελατεία για τους ιδιώτες κολεγιάρχες. Είναι ξεκάθαρο πως οι προτεραιότητες και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη στρέφονται κατά της πλειοψηφίας του λαού μας, στο βωμό των ιδιωτικών συμφερόντων.

Οι πολίτες της Καστοριάς δεν θα παραπλανηθούν ξανά. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πλέον την αλήθεια και σύντομα θα λογαριαστεί με την πολιτική τους. Η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει αυτές τις ταξικές διατάξεις από την πρώτη μέρα στην εξουσία.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria