Ολοκληρώθηκαν οι ειδικές συνεδριάσεις του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καστοριάς ενόψει της αντιπυρικής περιόδου - OlaDeka

Ολοκληρώθηκαν οι ειδικές συνεδριάσεις του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καστοριάς ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Στόχος ο σχεδιασμός, οι δράσεις και η λήψη των απαραίτητων μέτρων για την καλύτερη αντιμετώπιση των κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, έτους 2022

Ολοκληρώθηκαν οι τρεις ειδικές συνεδριάσεις του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της ΠΕ Καστοριάς, υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς,  Δέσποινας Κοζατσάνη.

Στις  24 Μαΐου  2022  πραγματοποιήθηκε η τρίτη ειδική συνεδρίαση, ενώ προηγήθηκαν και άλλες δύο το τελευταίο δίμηνο, ολοκληρώνοντας, έτσι, τον κύκλο των ειδικών συνεδριάσεων πολιτικής προστασίας για την Π.Ε. Καστοριάς, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στόχος των συναντήσεων ήταν ο σχεδιασμός, οι δράσεις και η λήψη των απαραίτητων μέτρων για την καλύτερη αντιμετώπιση των κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, έτους 2022.

Δόθηκαν όλες οι οδηγίες – διευκρινήσεις για το σύστημα κινητοποίησης πολιτικής προστασίας και προτάθηκαν λύσεις στα περισσότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διάφοροι φορείς για την νέα αντιπυρική περίοδο.

Έμφαση δόθηκε στο θέμα της πρόληψης, καθώς και στην υλοποίηση των προγραμματιζόμενων έργων. Διευκρινίστηκαν οι αρμοδιότητες και οι ευθύνες των εμπλεκομένων, ενώ υπήρξε ενημέρωση και για τo σχετικό σχέδιο «ΙΟΛΑΟΣ», από όπου  μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικότερα οι αρμόδιοι φορείς.

Πιο συγκεκριμένα, ειδική μνεία έγινε:

  • Στον έλεγχο των υδροστομίων, δεξαμενών καθώς και στον έλεγχο προσβασιμότητας των δασικών δρόμων ύστερα από μία δύσκολη χειμερινή περίοδο.
  • Στον καθαρισμό όλων των αλσυλίων που γειτνιάζουν με κατοικημένες περιοχές.
  • Στις ενέργειες των δήμων για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών για την αντιπυρική περίοδο.
  • Την ανάγκη σύγκλισης, ενημέρωσης και ενεργοποίησης των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων
  • Την συνδρομή των Εθελοντικών οργανώσεων σε θέματα πυρασφάλειας.
  • Τονίστηκε το θέμα ενημέρωσης των πολιτών όσον αφορά τις πυροσβεστικές διατάξεις και οδηγιών προστασίας από Δασικές πυρκαγιές.
  • Εξετάστηκαν θέματα που αφορούν την ετοιμότητα της Π.Ε. Καστοριάς και την υποβοήθηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην καταστολή δασικών πυρκαγιών, την ετοιμότητα στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης συνεπειών που προκαλούνται από δασικές πυρκαγιές καθώς δόθηκε και έμφαση στις διαδικασίες υλοποίησης της δράσης της οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών, καθώς και τα μέτρα πρόληψης κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας βάσει του ημερησίου Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.

Η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Καστοριάς, Δέσποινα Κοζατσάνη, ευχαρίστησε το σώμα για την παρουσία του και τόνισε την ανάγκη συνεργασίας και αλληλοκάλυψης ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, τα οποία αποτελούν εγγύηση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ενόψει των κινδύνων που ελλοχεύουν από τις δασικές πυρκαγιές.

Στις συνεδριάσεις συμμετείχαν  όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Θωμάς Μάνος, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Παναγιώτης Κώττας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το 15ο Σύνταγμα Πεζικού, η Διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς, η Διεύθυνση Δασών, υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωπος του ΤΑΠ και οι εθελοντικές οργανώσεις. 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria