Νέες προκλήσεις Ερντογάν: «Δε θα συναντηθώ ξανά με τον Μητσοτάκη - Για μένα δεν υπάρχει πια» - OlaDeka

Νέες προκλήσεις Ερντογάν: «Δε θα συναντηθώ ξανά με τον Μητσοτάκη – Για μένα δεν υπάρχει πια»

Εξαιρετικά δυσαρεστημένος με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και την ιστορική ομιλία που εκφώνησε στο αμερικανικό Κογκρέσο εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας πως «δεν πρόκειται να συναντηθώ ποτέ ξανά μαζί του».

Πιο αναλυτικά, μιλώντας σε εγχώρια μέσα ενημέρωσης μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη πως απηύθυνε συστάσεις στις ΗΠΑ ώστε να μην προχωρήσουν στην πώληση F-16 στην Τουρκία.

«Για μένα, μετά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, δεν υπάρχει πια Μητσοτάκης. Θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με έντιμους πολιτικούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν, εκτιμώντας παράλληλα πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πάρουν την απόφασή τους, χωρίς να χρειαστεί να συμβουλευτούν τον Έλληνα πρωθυπουργό», όπως τονίζεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Anadolu.

«Συμφωνήσαμε να μην συμπεριλάβουμε τρίτες χώρες στη διαμάχη μας. Παρ’ όλ’ αυτά, την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε τις ΗΠΑ και μίλησε στο Κογκρέσο και τους προειδοποίησε να μην μας δώσουν F-16», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται πως η παρουσία του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, όπου συναντήθηκε και με τον Τζο Μπάιντεν, προκάλεσε δυσαρέσκεια στην γειτονική χώρα, με τουρκικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο «για μια ομιλία γεμάτη με προβοκάτσιες» ενώ τόνιζαν ότι «οι Σύμμαχοί μας τον χειροκροτούσαν όρθιοι επί τρία λεπτά».

Σημειώνεται τέλος, πως οι δύο άντρες είχαν συναντηθεί στην Κωνσταντινούπολη στα μέσα Μαρτίου, με το κλίμα στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες να χαρακτηρίζεται ως θετικό.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria