Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη διημερίδα του Παραρτήματος της ΕΜΕ Καστοριάς - OlaDeka

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη διημερίδα του Παραρτήματος της ΕΜΕ Καστοριάς

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη διημερίδα του Παραρτήματος της ΕΜΕ Καστοριάς σε συνεργασία με το Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας της ΕΜΕ, τα Παραρτήματα  EME Καβάλας και  Έβρου, με θέμα:

«Τα Μαθηματικά στην Διασυνδεδεμένη Κοινωνία της Γνώσης»

Η διημερίδα περιελάμβανε :

  • Την Κυριακή 8 Μαΐου, εκδήλωση με ομιλητή τον πρώην Σχολικό Σύμβουλο Μαθηματικών και επί σειρά ετών επόπτη – συντονιστή  του μαθήματος των Μαθηματικών σε Βαθμολογικό Κέντρο της Δυτικής Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννη Θωμαΐδη με  θέμα :     

«Μερικά συμπεράσματα για τη Διδασκαλία και Μάθηση των Μαθηματικών με οδηγό

τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων την περίοδο 2016 – 2021»

      Η εκδήλωση  απευθύνονταν σε εκπαιδευτικούς και σε μαθητές της   Γ΄ Λυκείου, των    

     Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Οικονομίας – Πληροφορικής.

  • Την Δευτέρα 9 Μαΐου είχαμε τη χαρά σε συνεργασία με το Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας και τα Παραρτήματα Καβάλας και Έβρου να συνδιοργανώσουμε το 12η Διεθνή Μαθηματική Εβδομάδα, που πραγματοποιήθηκε από 9 έως και 15 Μαΐου 2022 στις πόλεις:  Καστοριά (9/5)  ,  Καβάλα  (10/5)  ,  Αλεξανδρούπολη  (11/5) ,   Θεσσαλονίκη  (12-15/5)

     Η έναρξη της Μαθηματικής Εβδομάδας για άλλη μια φορά έγινε στην πόλη μας με την συμμετοχή  συναδέλφων από την Καστοριά, την Θεσσαλονίκη καθώς και φοιτητών του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

   Κατά την διάρκεια της πρώτης μέρας έγινε παρουσίαση εργασιών από καθηγητές του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Δυτικής  Μακεδονίας, από συναδέλφους Μαθηματικούς της Καστοριάς και μαθητές του 1ου Πρότυπου ΓΕΛ Καστοριάς, συντονιστές Μαθηματικών της Περιφέρειάς μας, καθώς και από μαθητές της Γ΄Γυμνασίου του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση έκλεισε με την βράβευση των μαθητών μας που διακρίθηκαν στους φετινούς διαγωνισμούς Μαθηματικών  ‘’ Θαλής’’ και ‘’ Ευκλείδης’’ .

Βραβεύτηκαν οι μαθητές:

  • Παναγιώτα Μπατσέλα από τη Γ΄Λυκείου του 3ου ΓΕΛ Καστοριάς
  • Ελένη Φιλίππου από τη  Γ΄Λυκείου του 3ου ΓΕΛ Καστοριάς
  • Θεόδωρος Καραΐσκος σπό τη Β΄Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Καστοριάς
  • Αντώνιος Βουνάτσος σπό τη Β΄Λυκείου του ΓΕΛ Μεσοποταμίας
  • Έλλη Κίτσου από τη Β΄Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς

Το Παράρτημα Καστοριάς  ευχαριστεί και δημόσια

  • Τον κ. Ιωάννη Θωμαΐδη, για την διαφωτιστική  και εμπεριστατωμένη  ομιλία προς τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου.
  • Τους εισηγητές της 1ης ημέρας – έναρξης της Μαθηματικής Εβδομάδας που  με τις εργασίες τους στήριξαν την προσπάθειά μας.
  • Την Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κα Δέσποινα Κοζατσάνη, την Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, τον Δήμο Καστοριάς και τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Κορεντσίδη, που ως βασικοί φορείς και θεσμικοί πυλώνες ανάπτυξης του τόπου μας, για άλλη μια φορά μας υποστήριξαν έμπρακτα σ΄αυτό τον αγώνα, με την συμμετοχή τους στους χορηγούς της εκδήλωσης μας.
  • Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, για την αμέριστη συμπαράσταση και την παραχώρηση της αίθουσας, τη  Σχολή Θετικών Επιστημών με τα Τμήματα Μαθηματικών και Πληροφορικής και το τμήμα Οικονομικών για την εξαιρετική συνεργασία.
  • Τα Φροντιστήρια της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς για την άριστη συνεργασία της συνδιοργάνωσης της ημερίδας για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου.
  • Το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης και τον καθηγητή Μαθηματικών κ. Φώτη Καραγιώργο που μαζί με τους μαθητές του της Γ΄ Γυμνασίου  μας παρουσίασαν τις πολύ ενδιαφέρουσες εργασίες τους.

          Κλείνοντας ευχόμαστε στους υποψήφιους μαθητές μας καλή δύναμη και επιτυχία στην      

         μάχη τον  Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Για το Δ. Σ. του Παραρτήματος της Ε.Μ.Ε Καστοριάς

Η Πρόεδρος του Παραρτήματος                                  Ο Γενικός Γραμματέας

                        Μαρία  Ρουσούλη                                             Κωνσταντίνος Ζυγούρης

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria