Λαβρόφ: Και ο Χίτλερ είχε εβραϊκό αίμα – Έντονη η αντίδραση του Ισραήλ - OlaDeka

Λαβρόφ: Και ο Χίτλερ είχε εβραϊκό αίμα – Έντονη η αντίδραση του Ισραήλ

Οργισμένες αντιδράσεις στο Ισραήλ προκάλεσε η συνέντευξη την οποία παραχώρησε χθες βράδυ ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι Rete 4, του ομίλου Μπερλουσκόνι.

Στην ερώτηση του Ιταλού δημοσιογράφου Τζουζέπε Μπρίντιζι, «πώς είναι δυνατόν ο Ζελένσκι να κατηγορείται για ναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, από την στιγμή που είναι εβραϊκής καταγωγής», ο υπεύθυνος της ρωσικής διπλωματίας απάντησε:

«Και ο Χίτλερ ήταν εβραϊκής καταγωγής. Και ο ίδιος ο εβραϊκός λαός, άλλωστε, λέει ότι οι μεγαλύτεροι αντισημιτιστές είναι, ακριβώς, οι ίδιοι οι εβραίοι».

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας,το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι κάλεσε τον πρεσβευτή της Ρωσίας χρησιμοποιώντας «σκληρή γλώσσα» για τα σχόλια που έκανε ο Λαβρόφ κατά τη συνέντευξη του στο κανάλι Rete 4 του ομίλου του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο Ισραηλινός υπουργός των Εξωτερικών Γαΐρ Λαπίντ επεσήμενε στο YNet ότι ο Λαβρόφ έκανε «μία ασυγχώρητη και σκανδαλώδη δήλωση, ένα τρομερό ιστορικό λάθος και περιμένουμε μια συγγνώμη» και πως ο Ρώσος πρέσβης θα κληθεί για μια «δύσκολη συζήτηση» σχετικά με τις δηλώσεις Λαβρόφ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο από τη ρωσική πρεσβεία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του «Μουσείου της Μνήμης» της Ιερουσαλήμ, Ντανί Νταγιάν, δήλωσε ότι «πρόκειται για ψευδείς, επικίνδυνες και παραληρηματικές δηλώσεις».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria