Ερντογάν μαινόμενος: «Η Ελλάδα χρωστάει 400 δισ. στη Δύση και της δίνουν όπλα» - OlaDeka

Ερντογάν μαινόμενος: «Η Ελλάδα χρωστάει 400 δισ. στη Δύση και της δίνουν όπλα»

Νέες βολές Ερντογάν κατά της Ελλάδας με ενστάσεις για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Επανέρχεται με ενστάσεις κατά της ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και κλιμακώνει τις επιθέσεις του προς την Ελλάδα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή και την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε σήμερα:

«Δείτε τι συμβαίνει με την Ελλάδα. Χρωστάει στη Δύση 400 δισ. ευρώ, όμως της δίνουν όπλα και δίνουν την έγκριση οι ΗΠΑ να χτίσουν βάσεις. Από την άλλη, όμως, όταν συναντιούνται μαζί μας, λένε “θέλουμε να αναπτύξουμε τις σχέσεις μαζί σας”. Αλλά λέει πως στην Κύπρο δεν βλέπει θετικά τη λύση των δύο κρατών. Ποιος σου είπε πως εμείς θα δούμε θετικά όσα λες;».

Μιλώντας εκ νέου για την ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν είπε:

«Στο παρελθόν δώσαμε την έγκριση να ενταχθεί αυτή η χώρα (σ.σ. η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ). Εμείς δεύτερη φορά δεν θα μπούμε σε αυτό το “τρυπάκι”. Σχετικά με τη Σουηδία και τη Φινλανδία, στους αρμόδιους ξεκαθαρίσαμε πως θα πούμε όχι. Κι έτσι θα συνεχίσουμε».

Τέλος, επανέλαβε τις κατηγορίες ότι η Ελλάδα «προστατεύει τρομοκράτες»:

«Τι έγινε όταν επέστρεψαν; Για παράδειγμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δημιουργήσει μια βάση στην Αλεξανδρούπολη. Και η τρομοκρατική οργάνωση FETO ταξιδεύει στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας. Και η Ελλάδα αγνοεί τη λίστα των τρομοκρατών που τους δώσαμε. Και εξακολουθούν να τους προστατεύουν».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria