Δεν υπάρχουν εκτροφεία γουνοφόρων ζώων στο Ρόουντ Άιλαντ. Επομένως, γιατί κάποιοι νομοθέτες επιθυμούν να τα καταπολεμήσουν; - OlaDeka

Δεν υπάρχουν εκτροφεία γουνοφόρων ζώων στο Ρόουντ Άιλαντ. Επομένως, γιατί κάποιοι νομοθέτες επιθυμούν να τα καταπολεμήσουν;

Η οργάνωση “Human Society of the United States” ασκεί πιέσεις ώστε το Rhode Island να γίνει η δεύτερη πολιτεία, μετά την Καλιφόρνια, που απαγορεύει την πώληση γούνινων προϊόντων.

Το νομοσχέδιο που έχει τεθεί ενώπιον των νομοθετών της πολιτείας, ξεκινά με μια δήλωση για το πώς τα εκτροφεία σφαγιάζουν τα ζώα χρησιμοποιώντας “τις πιο φτηνές μεθόδους θανάτωσης που είναι διαθέσιμες, οι οποίες περιλαμβάνουν ασφυξία, ηλεκτροπληξία, δηλητηρίαση και χρήση αερίου”, καθώς επίσης προκαλούν μόλυνση και είναι δεξαμενές για τον COVID – 19 και άλλες ασθένειες οι οποίες “απειλούν τη δημόσια υγεία”. 

Ωστόσο, δεν υπάρχουν εκτροφεία στο Ρόουντ Άιλαντ. 

Ακόμα, σύμφωνα με την ανάγνωση του νομοσχεδίου, “το ευρύ φάσμα των εναλλακτικών για τη μόδα και την ένδυση, θεωρεί ότι η ζήτηση για γούνινα προϊοντα δεν δικαιολογεί την περιττή θανάτωση και τη βάναυση μεταχείριση των ζώων, τη βλάβη στο περιβάλλον, και τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία των κατοίκων του Ροούντ Άιλαντ που προκαλούνται απο αυτές τις πρακτικές”.

Στις 28 Απριλίου, το νομοσχέδιο εγκρίθηκε απο τη Βουλή των Αντιπροσώπων με 47 ψήφους έναντι 10 και πλέον βρίσκεται στη γερουσία. 

“H αντιμετώπιση της κακοποίησης των ζώων βρίσκεται στο επίκεντρο του νομοσχεδίου” 

Ο κύριος υποστηρικτής,η  Katherine S. Kazarian, D -East Providence, αναφέρει ότι εισήγαγε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο κατόπιν αιτήματος της οργάνωσης “Human Society”, η οποία λέει ότι παρόμοια νομοθεσία θεσπίστηκε φέτος σε Μασαχουσέτη, Ουάσινγκτον, Χαβάη και Περιφέρεια της Κολούμπια. 

Η Kazarian είπε ότι είναι αλήθεια ότι εκτροφεία γουνοφόρων ζώων δεν υπάρχουν στο Ρόουντ Άιλαντ, αλλά δε θα θέλαμε να λειτουργήσει εδώ κάποιο εκτροφείο. Το κύριο νόημα του νομοσχεδίου είναι να σταματήσει η βαναυσότητα προς τα ζώα.

Αν ψηφιστεί, το νομοσχέδιο θα απαγορεύσει την πώληση νέων γούνινων προϊόντων, όπως παλτό και αξεσουάρ απο γούνα, με εφαρμογή της απαγόρευσης σε τέσσερα χρόνια απο τώρα. Αλλά θα υπάρξει εξαίρεση για εκείνα τα εμπορεύματα που θα μετατραπούν σε δερμάτινα ή απο τα οποία θα αφαιρεθούν τελείως οι τρίχες, το μαλλί ή η γούνα κατόπιν επεξεργασίας. 

Οι φιλοζωϊκές οργανώσεις διασφαλίζουν το πέρασμα της τροπολογίας για την απαγόρευση εκτροφής γουνοφόρων ζώων. 

Στην πρόσφατη ακρόαση ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής της Γερουσίας, η Joanne Bourbeau, η Βορειανατολική Περιφερειακή Διευθύντρια της Humane Society, είπε ότι η Πολιτεία του Ρόουντ Άιλαντ έχει δείξει ξανά και ξανά ότι δεν ανέχεται τη βαναυσότητα προς τα ζώα.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria