Ακρίβεια στα καύσιμα: Ερχεται ηχηρή παρέμβαση για μείωση τιμών στην αντλία - Τα σενάρια - OlaDeka

Ακρίβεια στα καύσιμα: Ερχεται ηχηρή παρέμβαση για μείωση τιμών στην αντλία – Τα σενάρια

Στα σκαριά νέα επιδότηση καυσίμων, «Fuel Pass Νο2» – Από τα τρία εκατ. των πολιτών που είχε εκτιμηθεί πως θα μπορούσαν να ωφεληθούν από το πρόγραμμα πήραν την ενίσχυση περίπου 2 έως 2,5 εκατ. – Στο τραπέζι και η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης

Ειλημμένη απόφαση θεωρείται από την κυβέρνηση η νέα παρέμβαση στην αγορά των καυσίμων, προκειμένου να πάρουν ανάσα νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τις ιδιαίτερα αυξημένες τιμές, τόσο στην βενζίνη, όσο και το diesel κίνησης.Advertisement

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real FM άφησε ορθάνοικτο το ενδεχόμενο να επεκταθεί το μέτρο του fuel pass και για τους επόμενους καλοκαιρινούς μήνες μετά τον Ιούνιο (η ισχύουσα επιδότηση είναι για το τρίμηνο Απρίλιος – Ιούνιος) ενώ ήδη έχει ανακοινωθεί ότι η οριζόντια επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης (έκπτωση 0,15 λεπτά το λίτρο) θα ισχύσει και για Μάιο και για Ιούνιο. 

Ερχεται νέα ηχηρή παρέμβαση 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Η», στην κυβέρνηση έχει ληφθεί η απόφαση να υπάρξει νέα παρέμβαση ακόμη πιο ηχηρή στο μέτωπο των καυσίμων για το αμέσως προσεχές διάστημα.

Βέβαια, το ζητούμενο δεν είναι άλλο από το πόσο ισχυρή θα είναι αυτή η παρέμβαση, αφού απαιτούνται σημαντικά ποσά για να δοθεί αποτελεσματική ανάσα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. 

Με την μέση τιμή της βενζίνης να έχει ξεπεράσει πανελλαδικά το δυσθεώρητο επίπεδο των 2,2 ευρώ το λίτρο, η επιδότηση του fuel pass που φτάνει κατά μέγιστο έως τα 55 ευρώ για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στα νησιά και μάλιστα για ένα τρίμηνο δεν είναι εύκολο να κριθεί επαρκής.    

Σενάριο για μείωση του ΕΦΚ

Στο τραπέζι έχει πέσει και η μείωση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ), αλλά η λήψη μίας τέτοιας απόφασης προϋποθέτει αφενός την ύπαρξη του απαραίτητου δημοσιονομικού χώρου και αφετέρου την έγκριση από την Κομισιόν σε μία περίοδο κομβικής σημασίας, αφού η χώρα είναι έτοιμη για την έξοδο από την αυστηρή εποπτεία.

Ωστόσο, τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, εκτός από το ότι δεν πρόκειται η κυβέρνηση να αγνοήσει το πρόβλημα.

Σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο της επέκτασης του Fuel Pass για την βενζίνη και τα άλλα καύσιμα.

Σημείωσε πως η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκταθεί το fuel pass, ενώ σε ό,τι αφορά στην έρευνα που διεξάγεται για τις τιμές των καυσίμων είπε ότι αναμένει τα στοιχεία από τα διυλιστήρια για να τα επεξεργαστεί η υπηρεσία, και επιπλέον έχουν ξεκινήσει έκτακτοι έλεγχοι σε 30 πρατήρια με τις υψηλότερες τιμές αλλά και στις εταιρείες μεταφοράς.

Αδιάθετο περίπου το 1/3 της ενίσχυσης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, είπε κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τη Θεσσαλονίκη ότιαπό τα 3 εκατομμύρια των πολιτών που είχε εκτιμηθεί αρχικά πως θα μπορούσαν να ωφεληθούν από το πρόγραμμα fuel pass, τελικά έγιναν αποδέκτες της ενίσχυσης περίπου 2 εκατομμύρια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αδιάθετοι πόροι.

Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε ότι «προφανώς αυτά τα χρήματα θα αξιοποιηθούν στην μάχη κατά της ακρίβειας. Θα προσδιοριστεί το επόμενο διάστημα που θα διοχετευθούν», σημείωσε, με τα δεδομένα να συνηγορούν ότι το 1/3 της ενίσχυσης που παραμένει αδιάθετο θα αποτελέσει τη «μαγιά» για την επόμενη στήριξη απέναντι στην ακρίβεια στα καύσιμα.

Τι δείχνουν τα στοιχεία των αιτήσεων

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που παρουσιάζει η «Η», οι αιτήσεις για το επίδομα ανέρχονται σε 2.500.608 σε σύνολο 3 εκατ. δικαιούχων. 

Η συντριπτική πλειοψηφία όσων υπέβαλαν αίτηση επέλεξε τον τραπεζικό λογαριασμό για την πίστωση των χρημάτων του επιδόματος, με ένα μικρό μόνο αριθμό να προτιμά την άυλη ψηφιακή κάρτα παρόλο που το fuel pass προσθέτει έξτρα 5 ευρώ στο τελικό ποσό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Η»: 

  • 2.094.909 οδηγοί – δηλαδή το 83,7% – δήλωσαν το ΙΒΑΝ τους για να λάβουν το επίδομα απευθείας στον τραπεζικό τους λογαριασμό, ενώ 
  • 405.699 – δηλαδή μόλις το 16,2% – κατέβασαν την εφαρμογή στο κινητό τους και έλαβαν το ψηφιακό πορτοφόλι του fuel pass.  

Εντατικοποίηση ελέγχων 

Ο Αδωνης Γεωργιάσης, αναφερόμενος στην επικαιρότητα για τις τιμές των καυσίμων σημείωσε: «Η κατάσταση στα καύσιμα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Έχουμε ξεκινήσει ως υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων τη μεγαλύτερη έρευνα που μπορούμε στα διυλιστήρια, όπου κάναμε έφοδο με όλη την υπηρεσία του υπουργείου και στα Ελληνικά Πετρέλαια και στη Motor Oil και περιμένουμε να δοθούν τα στοιχεία μέχρι τις 23 του μηνός για να μπορεί να τα επεξεργαστεί η υπηρεσία, όπως έχουμε ξεκινήσει έκτακτους ελέγχους στα 30 πρώτα πρατήρια της χώρας, εννοώ με τις υψηλότερες τιμές. Το ίδιο και στις εταιρείες μεταφοράς. ‘Άρα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε η υπηρεσία μας ελέγχει το σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας των καυσίμων».

«Όλα αυτά που κάνουμε εμείς καλώς τα κάνουμε και με τη μεγαλύτερη δυνατή αυστηρότητα για να συγκρατήσουμε περαιτέρω άνοδο των τιμών. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε αυξημένες τιμές στα καύσιμα. Οι τιμές στα καύσιμα αυξάνονται για αντικειμενικούς λόγους. Διότι συμβαίνουν ταυτόχρονα η άνοδος της τιμής του αργού πετρελαίου, η πτώση της αξίας του ευρώ σε σχέση με το δολάριο και η έλλειψη βενζίνης επειδή δεν εξάγουν τα Ρωσικά διυλιστήρια», κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ποιοι δικαιούνται το fuel pass

Θυμίζουμε ότι για την ενίσχυση στα καύσιμα μέσω του fuel pass ισχύουν τα εξής:

Μόνο ένα αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα

Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα ΙΧ όχημα ή μοτοσυκλέτα – μοτοποδήλατο, υπό την προϋπόθεση το συγκεκριμένο μέσο μετακίνησης: 

  • να είναι σε κυκλοφορία,
  • να είναι ασφαλισμένο και
  • να μην οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας.

Το φυσικό πρόσωπο θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οχήματος, ή αυτό να βρίσκεται σε καθεστώς leasing.

H άυλη ψηφιακή κάρτα χρησιμοποιείται (μέσω του smartphone στο οποίο θα εγκατασταθεί) σε όλα τα πρατήρια καυσίμων της χώρας, μέσω των POS, όπως οποιαδήποτε κάρτα.

Το ποσό κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό χρησιμοποιείται μέσω συνδεδεμένων χρεωστικών καρτών με τον λογαριασμό ή μέσω ανάληψης σε μετρητά.

Τα ποσά

Προβλέπεται ποσό ενίσχυσης 50 ευρώ για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και 35 ευρώ για ιδιοκτήτες μοτοσικλετών με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες:

  • Βορείου Αιγαίου,
  • Νοτίου Αιγαίου,
  • Ιονίων Νήσων,
  • Κρήτης,
  • Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής,
  • Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας,
  • Περιφερειακή Ενότητα Θάσου Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,
  • Νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου,
  • Νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής

Εξάλλου 40 ευρώ λαμβάνουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και 30 ευρώ για ιδιοκτήτες μοτοσικλετών με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα. Για τους δικαιούχους που επιλέγουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά πέντε ευρώ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria