57 στην Καστοριά, 231 στην Κοζάνη, 79 στη Φλώρινα και στα 35 Γρεβενά - 18.425 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – 62 θάνατοι και 365 διασωληνωμένοι - OlaDeka

57 στην Καστοριά, 231 στην Κοζάνη, 79 στη Φλώρινα και στα 35 Γρεβενά — 18.425 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – 62 θάνατοι και 365 διασωληνωμένοι

Σε 18.425 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Σήμερα, Δευτέρα 4 Απριλίου 2022, ανακοινώθηκαν 62 θάνατοι.  Διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 365 ασθενείς.

koronoios-18-425-nea-kroysmata-simera-stin-ellada-62-thanatoi-kai-365-diasolinomenoi0
Ημερήσια κρούσματα: Πηγή: covid19.gov.gr
koronoios-18-425-nea-kroysmata-simera-stin-ellada-62-thanatoi-kai-365-diasolinomenoi1
Ημερήσιες απώλειες: Πηγή: covid19.gov.gr
koronoios-18-425-nea-kroysmata-simera-stin-ellada-62-thanatoi-kai-365-diasolinomenoi2
Διασωληνωμένοι. Πηγή: covid19.gov.gr

Self test – Σχολεία: Τι αλλάζει από σήμερα για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται μέχρι και την Τρίτη 5 Απριλίου, τρία δωρεάν self test από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 4 Απριλίου έως και 15 Απριλίου 2022 και για την επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα.

Μαθητές και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα εισέρχονται στις σχολικές τάξεις έχοντας υποβληθεί σε έναν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο εβδομαδιαίως, ο οποίος θα πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη.

Ο Άλμπερτ Μπουρλά στην «Κ»: Δουλεύουμε εντατικά για ετήσιο εμβόλιο

Ζήτημα ηµερών είναι το εσωτερικό πράσινο φως για το εμβόλιο που θα καλύπτει όλες τις γνωστές μεταλλάξεις της COVID-19, όπως προκύπτει από συνέντευξη που παραχωρεί στην «Κ» ο CEO της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά.

Σε αυτή την περίπτωση, το νέο σκεύασμα θα κυκλοφορήσει «πάρα πολύ γρήγορα» και σειρά έχει το εμβόλιο ετήσιας δόσης. Ο κ. Μπουρλά εξηγεί γιατί στο μεταξύ είναι απαραίτητες οι αναμνηστικές δόσεις και εμφανίζεται αρκετά βέβαιος ότι ο επόμενος χειμώνας θα είναι σχεδόν κανονικός. Για τις δύσκολες ώρες του 2020, με αφορμή το βιβλίο του «Moonshot», αποκαλύπτει ότι δεν έχουν ξαναμιλήσει με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θύμωσε επειδή δεν είχε το εμβόλιο πριν από τις προεδρικές εκλογές. Περιγράφει πόσες φορές κινδύνευσε η δημιουργία του εμβολίου και μοιράζεται γιατί προτίμησε το Ισραήλ από χώρες όπως η Ελλάδα για τους πρώτους μαζικούς εμβολιασμούς με στόχο να μελετηθεί η ανοσία της αγέλης. Ενθουσιασμένος δηλώνει με τα «χειροπιαστά αποτελέσματα» της επένδυσης στη Θεσσαλονίκη.

Το παράδοξο της COVID-19 στην Αφρική

Στη Σιέρα Λεόνε ουδείς φοβάται τoν κορωνοϊό. Tα κρούσματα είναι ελάχιστα και ο θάλαμος απομόνωσης στο νοσοκομείο έρημος. Οι άνθρωποι ανταμώνουν σε γάμους, ποδοσφαιρικούς αγώνες και συναυλίες, χωρίς μάσκες. Η πανδημία δεν τους αγγίζει. Η Σιέρα Λεόνε, μία χώρα οκτώ εκατομμυρίων κατοίκων στα παράλια της Δυτικής Αφρικής, παρέμεινε αλώβητη από την πανδημία. Τι ακριβώς συνέβη εδώ και στα άλλα κράτη της υποσαχάριας Αφρικής, παραμένει μυστήριο.

Τα χαμηλά ποσοστά λοιμώξεων, νοσηλειών και θανάτων από COVID-19 στη δυτική και κεντρική Αφρική βρίσκονται στο επίκεντρο του επιστημονικού ενδιαφέροντος. Δεν καταμετρήθηκαν οι άρρωστοι και οι νεκροί; Αν ο κορονοϊός προκάλεσε μικρότερη καταστροφή εδώ, ποιος είναι ο λόγος; Aν ήταν εξίσου φονικός, πώς δεν το πήραμε είδηση;

Αναλυτικά να περιοχή:

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria