Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από τους Αμερικανούς Τουρίστες το 2022 - Σε ποιες περιοχές θα ταξιδέψουν - OlaDeka

Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από τους Αμερικανούς Τουρίστες το 2022 – Σε ποιες περιοχές θα ταξιδέψουν

Η Αθήνα αλλά και νησιωτικοί και προορισμοί της ελληνικής ενδοχώρας θα υποδεχθούν φέτος πάνω από μισό εκατομμύριο ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ, με απευθείας πτήσεις

Σημαντική στήριξη του ελληνικού τουρισμού από την Αμερικανική αγορά παρατηρείται φέτος, με τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ να ξεκινούν όχι μόνο νωρίτερα τις απευθείας πτήσεις τους προς τη χώρα μας, αλλά και αυξάνουν τις θέσεις.

Το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος υποδέχεται εδώ και εβδομάδες αεροπλάνα γεμάτα με Αμερικανούς τουρίστες και σύμφωνα με τα στοιχεία η αγορά των ΗΠΑ αναδεικνύεται ως πολύ σημαντική για την Αθήνα, αφού καταγράφεται συνεχώς αύξηση. Σχεδόν μισό εκατομμύριο επισκέπτες αναμένεται να έρθουν στην Αθήνα, από τις εννέα εταιρείες που θα πετούν απευθείας από διάφορες αμερικανικές πόλεις, αριθμός που θα αυξηθεί σημαντικά, αφού οι Αμερικανοί φτάνουν στη χώρα μας και από άλλες χώρες του κόσμου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου της Αθήνας, φέτος θα υποδεχτεί 43 νέα δρομολόγια από διάφορες χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων 8 νέων προορισμών και 6 νέων αεροπορικών εταιρειών.

Η αεροπορική εταιρεία American Airlines παρουσίασε το πρόγραμμα της για την Ελλάδα, με τα δρομολόγια προς Σικάγο και Φιλαδέλφεια να έχουν ξεκινήσει ήδη, ενώ ξεκινά στις 6 Μαΐου και το καθημερινό δρομολόγιο από την Αθήνα στη Νέα Υόρκη. Μάλιστα φέτος το καλοκαίρι, η American προσφέρει 80% περισσότερες θέσεις στην Αθήνα σε σχέση με το 2019, χάρη στα μεγαλύτερα αεροσκάφη που επιχειρούν στην αγορά & περισσότερες πτήσεις.

Οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφη Boeing 777-200, οι πτήσεις προς το Σικάγο (ORD) με Boeing 787-9, ενώ οι πτήσεις προς τη Φιλαδέλφεια με Boeing 787-8. Κατά συνέπεια, η δραστηριότητα της American στην Αθήνα αυξάνεται κατά 80% σε σύγκριση με το 2019 και κατά 47% σε σύγκριση με το 2021. Όπως δήλωσε ο Rhett Workman, διευθύνων σύμβουλος της American για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ασία «Γιορτάζοντας 15 χρόνια πτήσεων στην Αθήνα, είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη συνεχή διεύρυνση της παρουσίας μας με περισσότερα εποχικά δρομολόγια προς τους κόμβους μας στις Η.Π.Α., συμπεριλαμβανομένων των πτήσεών μας προς τη Νέα Υόρκη, το Σικάγο και τη Φιλαδέλφεια. Όλα τα δρομολόγιά μας προσφέρουν επιλογές με μεγαλύτερη ευελιξία στους πελάτες μας που ανυπομονούν να πετάξουν ξανά». Η American διευκολύνει την ταξιδιωτική διαδικασία με την εφαρμογή VeriFLY που είναι σχεδιασμένη ώστε να βοηθά τους πελάτες της εταιρείας να καταλάβουν ποια είναι τα COVID-19 έγγραφα που απαιτούνται για τον προορισμό τους και να είναι σε θέση να επιδείξουν τα απαιτούμενα έγγραφα μέσω ενός εύχρηστου, απλού digital pass.

Στις αρχές Απριλίου η United Airlines επανεκκίνησε την ημερήσια και απευθείας εποχική σύνδεσή της μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης/Νιούαρκ, με τις πτήσεις να είναι προγραμματισμένες έως τις 29 Οκτωβρίου, ενώ από τον επόμενο μήνα ξεκινά και η ημερήσια, απευθείας, εποχική πτήση της United προς την Ουάσινγκτον D.C., με ημερομηνία έναρξης τις 7 Μαΐου 2022.

Τις απευθείας πτήσεις από ΗΠΑ προς Αθήνα εγκαινίασε φέτος η αεροπορική εταιρεία Delta στις 8 Μαρτίου με το δρομολόγιο Αθήνα – Νέα Υόρκη (JFK). Η εποχική πτήση της αεροπορικής εταιρείας από την Αθήνα στην Ατλάντα που επανήλθε πέρσι, επιστρέφει και φέτος από τις 6 Μαΐου, ενώ η νέα πτήση προς τη Βοστώνη ξεκινά στις 29 Μαΐου.

Ποιες περιοχές της Ελλάδας επιλέγουν οι Αμερικανοί τουρίστες

Σύμφωνα με την κα. Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η αγορά των Η.Π.Α. αποτελεί παραδοσιακά τη σημαντικότερη και πλέον δημοφιλή αγορά για την Αθήνα, η οποία επέδειξε μεγάλη ανθεκτικότητα κατά την περίοδο της πανδημίας, χάρη και στη δραστήρια και πολυπληθή ελληνοαμερικανική κοινότητα. Όπως δήλωσε η πλειοψηφία των ταξιδιωτών από τις ΗΠΑ μένει στην Αθήνα για λίγες ημέρες και μετά επιλέγουν άλλους προορισμούς στο εσωτερικό της χώρας, κυρίως στα νησιά, αλλά και στην ενδοχώρα. Πολλοί από αυτούς δε, είναι ελληνο-αμερικανοί και έτσι από την Αθήνα, ταξιδεύουν στους τόπους καταγωγής τους.

Ποιο είναι το προφίλ των αμερικανών ταξιδιωτών

Από τις ΗΠΑ το 85% των ταξιδιωτών έρχεται στη χώρα μας για διακοπές (στοιχεία 2019) και το 87% είναι ξένοι υπήκοοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ, αν και στην αγορά των ΗΠΑ κυρίαρχη θέση στην επιλογή καταλύματος βρίσκονται τα ξενοδοχεία 3 αστέρων και οι ξενώνες/ξενοδοχεία 1 ή 2 αστέρων, όταν επισκέπτονται την Ελλάδα προτιμούν τα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων, στοιχείο που δείχνει ότι η χώρα μας έλκει την ακριβή πελατεία από αυτή τη χώρα. Πολύ ισχυρή επιλογή για τους Αμερικανούς είναι τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, τα οποία επιλέγουν 2 στους 5 ταξιδιώτες.

Όσον αφορά τη διάρκεια παραμονής η κυρίαρχη τάση από ΗΠΑ, αφορά σε ταξίδια με 4 διανυκτερεύσεις, με το ποσοστό να ανέρχεται σε 17% ενώ ακολουθούν τα ταξίδια 3 διανυκτερεύσεων με 15%. Σε 13% αντιστοιχούν τα ταξίδια 5 διανυκτερεύσεων και 6 διανυκτερεύσεων. Μόλις, το 16% των ταξιδιών έχουν διάρκεια μεγαλύτερη από 7 διανυκτερεύσεις, εκ των όποιων μόλις το 2% περισσότερων των 10 διανυκτερεύσεων.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria