Το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης δώρισε σε 2 μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Κοζάνης 2 ποδήλατα, οι οποίοι συνέβαλαν στη δημιουργία του έντυπου ενημερωτικού υλικού που θα διανεμηθεί σε οδηγούς οχημάτων στην πόλη της Κοζάνης, ενόψει των εορτών του Πάσχα - OlaDeka

Το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης δώρισε σε 2 μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Κοζάνης 2 ποδήλατα, οι οποίοι συνέβαλαν στη δημιουργία του έντυπου ενημερωτικού υλικού που θα διανεμηθεί σε οδηγούς οχημάτων στην πόλη της Κοζάνης, ενόψει των εορτών του Πάσχα

Τo Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, δώρισε σήμερα (20-04-2022) το πρωί, δύο (2) ποδήλατα σε δύο μαθητές σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Π.Ε. Κοζάνης, που συμμετείχαν στη δημιουργία του έντυπου ενημερωτικού υλικού, φυλλάδιο με ζωγραφιές των παιδιών, με θέματα οδικής ασφάλειας και με τίτλο «Τα παιδιά μας λένε την αλήθεια… ας μάθουμε από αυτά», έχοντας ως στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού, σχετικά με την αποφυγή και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και την καλλιέργεια οδικής παιδείας και συμπεριφοράς από την παιδική ηλικία.

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από το Μάρτιο του 2022, μετά από έγγραφο κάλεσμα του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης, σε μαθητές σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Κοζάνης, τα οποία και προσκάλεσε να συμμετέχουν προαιρετικά στην εν λόγω δράση, αποστέλλοντας μία ζωγραφιά με θέματα την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή, για ασφαλείς μετακινήσεις. 

Συγκεντρώθηκαν πλήθος παιδικών ζωγραφιών με εύστοχες εικόνες και μηνύματα για την οδική ασφάλεια, γεγονός που δείχνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των μαθητών, σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.

O Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης, Αστυνόμος Β΄ Ελευθέριος ΚΑΡΑΔΙΣΟΓΛΟΥ από κοινού με τα μέλη της επιτροπής, επέλεξαν δύο από τις ζωγραφιές των μαθητών με ηχηρά μηνύματα για την ευαισθητοποίηση του κοινού, σε θέματα οδικής ασφάλειας, οι οποίες και πλαισιώνουν το έντυπο ενημερωτικό υλικό, που θα διανεμηθεί σε οδηγούς οχημάτων, αύριο Μεγάλη Πέμπτη (21-04-2022) πρωινές ώρες, σε κεντρικά σημεία της πόλης της Κοζάνης, ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα.

Επιπλέον, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, Ταξίαρχος κ. Σπυρίδων ΔΙΟΓΚΑΡΗΣ παρέδωσε τα ποδήλατα στους μαθητές, τονίζοντας, ότι η έγκαιρη ευαισθητοποίηση από τη νεαρή ηλικία προστατεύει αποτελεσματικά τους μελλοντικούς οδηγούς, διότι τα σωστά ενημερωμένα παιδιά του σήμερα σε θέματα οδικής ασφάλειας,  θα είναι καλοί και ασφαλείς οδηγοί του αύριο, ενώ ευχήθηκε Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία, δίνοντας την ευχή «Φέτος το Πάσχα ας κάνουμε τους δρόμους ασφαλείς για όλους, ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα στην άσφαλτο».

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria