Σύσκεψη Μητσοτάκη με φορείς της Γούνας: Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τη στήριξη του κλάδου της γούνας - OlaDeka

Σύσκεψη Μητσοτάκη με φορείς της Γούνας: Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τη στήριξη του κλάδου της γούνας

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΓ

Την Τετάρτη 6 Απριλίου στην Κοζάνη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των φορέων της Γούνας, με μοναδικό θέμα τα προβλήματα που προέκυψαν εξαιτίας της Ρωσο-ουκρανικής σύρραξης και της απαγόρευσης των  εξαγωγών από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς τη Ρωσία.

Τον κλάδο της ελληνικής γουνοποιίας, εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Απόστολος Τσούκας, ο αν. Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Αθανάσιος Λάγγας και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων Αναστάσιος Μιχαλόπουλος.

Επίσης στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, η Επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείου Θεσσαλονίκης Μαρία Αντωνίου, ο Βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας, οι Βουλευτές ΝΔ Κοζάνης Γιώργος Αμανατίδης, Στάθης Κωνσταντινίδης και Παρασκευή Βρυζίδου, ο Βουλευτής ΝΔ Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης και ο Δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης,  πραγματοποιήθηκε εκτενής αναφορά των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στον κλάδο εξαιτίας της απαγόρευσης των εξαγωγών προς τη Ρωσία και κατατέθηκαν τα αιτήματα στήριξης του κλάδου. Τα αιτήματα αφορούν τη στήριξη των εργαζομένων, των  γουνοποιητικών επιχειρήσεων και των εκτροφείων γουνοφόρων ζώων.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τη στήριξη του κλάδου της γούνας.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Πρόεδρος της ΕΟΓ  Απόστολος Τσούκας δήλωσε «Ο Πρωθυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα που προέκυψαν στον κλάδο μας. Μας ανέφερε ότι θα γίνει το καλύτερο δυνατό από τη μεριά της Κυβέρνησης και θα γίνει εν ευθέτω χρόνω. Συγκεκριμένα  τις επόμενες ημέρες θα έχουμε τις απαντήσεις επί των αιτημάτων μας. Είμαστε αισιόδοξοι ότι άμεσα θα επιλυθούν τα προβλήματα μας».

(Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister’s Office)
(Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister’s Office)
(Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister’s Office)

Φωτογραφίες: Γραφείο Πρωθυπουργού /Δημήτρης Παπαμήτσος

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria