Συνάντηση γουνοποιών - Μητσοτάκη: «Θα συζητήσω με τους συμβούλους μου και θα σας απαντήσω» - OlaDeka

Συνάντηση γουνοποιών – Μητσοτάκη: «Θα συζητήσω με τους συμβούλους μου και θα σας απαντήσω»

Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και φορέων της γούνας, για τα καυτά προβλήματα που ανέκυψαν λόγω του εμπάργκο προϊόντων προς τη Ρωσία σύμφωνα με το siera fm της Σιάτιστας.

Ο Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, για την άμεση ανταπόκριση του.

Όπως ανέφερε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο περιφερειάρχης δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, στις 4 Απριλίου, είχε ζητήσει από τους Συνδέσμους των Γουνοποιών, την Ομοσπονδία γούνας και τους εκτροφείς γουνοφόρων ζώων, «να ποσοτικοποιήσουν το μέγεθος της ζημιάς που προκύπτει από την απόφαση της ΕΕ για διακοπή των εμπορικών πράξεων με τη Ρωσία» που είναι ο κύριος αγοραστής των προϊόντων γούνας, «να αποτυπώσουν το μέγεθος της ζημιάς στον κύκλο εργασιών των μεταποιητικών επιχειρήσεων αλλά και την ζημιά στον κλάδο των γουνοφόρων ζώων που επηρεάζονται άμεσα από τις εξελίξεις». Ανέφερε ακόμη ότι έχει ζητήσει να ενταχθούν στο πλάνο και «ο αριθμός των εργαζομένων των γουνοποιητικών επιχειρήσεων που επηρεάζονται άμεσα από τις εξελίξεις από τα περιοριστικά μέτρα της ΕΕ.

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΓΟΥΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο κ. Κασαπίδης υπογράμμισε ότι έχει ζητήσει από τους κλαδικούς φορείς της γούνας στην έκθεση που ετοιμάζουν και που θα συζητήσουμε με τον πρωθυπουργό, να αποτυπώνεται το στοιχείο των επιχειρήσεων που θα ήθελαν να συνεχίσουν την δραστηριότητα στον κλάδο της γούνας, όσων επιθυμούν να διακόψουν οριστικά κι εκείνων που επιθυμούν να αλλάξουν τον επιχειρηματικό τους προσανατολισμό, προκειμένου η Πολιτεία να μπορεί να λάβει αποδοτικότερες αποφάσεις.

Όλα αυτά φαίνεται ότι συγκεντρώθηκαν σε μία έκθεση που επιδόθηκε στον Πρωθυπουργό ο οποίος παρουσιάστηκε στους γουνοποιούς ενημερωμένος για τα ζητήματα του κλάδου και ανέφερε ότι θα διερευνήσει το όλο θέμα με τους συμβούλους του έτσι ώστε να προχωρήσει σε αποφάσεις και προτάσεις προς τον κλάδο και τα αρμόδια υπουργεία.

«Δώστε μου μια με δύο βδομάδες και θα σας έχω απάντηση…» ανέφερε στους εκπροσώπους των γουνοποιών, που σημαίνει ότι έχοντας μπροστά μας και το Πάσχα, μπορεί αυτή η απάντηση να έρθει μετά τη μεγάλη χριστιανική γιορτή.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria