Σε Λεύκη, Κορομηλιά και Αυγή το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Καστοριάς στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας - OlaDeka

Σε Λεύκη, Κορομηλιά και Αυγή το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Καστοριάς στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας που έχει θεσπιστεί η 7η Απριλίου, ο Δήμος Καστοριάς εστιάζοντας πάντα στην ανθρώπινη υγεία, δια μέσου  του Κοινωνικού Ιατρείου της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Πολιτισμού Τουρισμού,  θα πραγματοποιήσει  την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022 επισκέψεις στα χωριά Λεύκη, Κορομηλιά και Αυγή που δεν έχουν ιατρό σε τακτική βάση.

Σκοπός της δράσης είναι η ενημέρωση των πολιτών, καθώς και η διενέργεια ενδεικτικά προληπτικών ελέγχων με μετρήσεις αρτηριακής πίεσης και σακχάρου, στέλνοντας, ταυτόχρονα, το μήνυμα πως αγαπώ και προστατεύω το περιβάλλον σημαίνει πως αγαπώ και προστατεύω την υγεία.

Πρόγραμμα επισκέψεων:

Λεύκη: στο κτίριο δίπλα από την εκκλησία από ώρα 9:00 έως 10:00

Κορομηλιά: στα γραφεία Συλλόγου της περιοχής (πρώην Αγροτικό Ιατρείο) από ώρα 10:00 έως 11:00

Αυγή: στο πρώην Αγροτικό Ιατρείο από ώρα 11:00 έως 12:00

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2022

«Ο πλανήτης μας, η υγεία μας»

Για το 2022 το κεντρικό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας είναι «Ο πλανήτης μας, η υγεία μας». Η υγεία μας και η υγεία του πλανήτη της είναι άρρηκτα συνδεδεμένες και η ανάγκη εστίασης στη δημιουργία υγιών κοινωνιών σε έναν υγιή πλανήτη γίνεται όλο και πιο εμφανής. Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας 2022 επικεντρώνεται σε αυτή τη σχέση μεταξύ της υγείας του πλανήτη μας και της υγείας των ανθρώπων, των ζώων, των φυτών.

Ενώ οι άνθρωποι συμβάλλουν στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος με μη βιώσιμα πρότυπα συμπεριφοράς, οι ίδιοι μπορούμε και πρέπει επίσης να είμαστε μέρος της λύσης όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση της μοναδικής μεγαλύτερης απειλής για την υγεία που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα: της κλιματικής κρίσης.

Όλα είναι αλληλένδετα: τα προβλήματα, οι λύσεις και εμείς

  • Η κλιματική κρίση είναι κρίση υγείας.
  • Η καύση ορυκτών καυσίμων προκαλεί ατμοσφαιρική ρύπανση, η οποία σκοτώνει 13 ανθρώπους κάθε λεπτό λόγω καρκίνου του πνεύμονα, καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού.
  • Οι συχνές πλημμύρες και οι ακραίες βροχοπτώσεις που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή προκαλούν πνιγμούς, τραυματισμούς, καρδιακές προσβολές, τραύματα και μολυσματικές ασθένειες.
  • Οι συχνές ξηρασίες και οι πυρκαγιές που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή έχουν ως αποτέλεσμα ασφυξία, εγκαύματα, αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις, τραύματα και προβλήματα ψυχικής υγείας.
  • Η αύξηση της θερμοκρασίας λόγω της κλιματικής αλλαγής προκαλεί πονοκεφάλους, σύγχυση, κούραση και εμετό. Η υπερβολική ζέστη μπορεί να προκαλέσει ανεπάρκεια οργάνων, ακόμη και θάνατο.
  • Η κλιματική αλλαγή έχει ισχυρότερες και μακροχρόνιες επιπτώσεις στην ψυχική υγεία και την ψυχοκοινωνική ευημερία των ανθρώπων
  • Τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά μια υγιεινή διατροφή,
  • Δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως στερούνται ασφαλούς πόσιμου νερού. Προστατέψτε τις πηγές νερού αποτρέποντας την είσοδο λυμάτων, αποβλήτων και ρύπων στις λίμνες, τα ποτάμια και τα υπόγεια ύδατα μας.
  • Ο πλανήτης Γη είναι άλλο ένα θύμα της επιδημίας του καπνού. Η παραγωγή, η εμπορία και η κατανάλωση καπνού προκαλούν εκτεταμένη περιβαλλοντική υποβάθμιση. Διατηρήστε τους πνεύμονές μας και το περιβάλλον απαλλαγμένο από τον καπνό και ωθήστε την καπνοβιομηχανία να καθαρίσει τη ρύπανση της
  • Τα μη ασφαλώς διαχειριζόμενα απόβλητα υγειονομικής περίθαλψης ενέχουν πολλούς κινδύνους για την κοντινή κοινότητα. Τα φάρμακα που χορηγούνται σε ανθρώπους, ζώα και φυτά εισέρχονται στο περιβάλλον και στο πόσιμο νερό μας ως απόβλητα και λύματα μολύνοντάς τα.

Ο ΠΟΥ καλεί όλους να ξανασκεφτούν έναν κόσμο όπου ο καθαρός αέρας, το νερό και τα τρόφιμα είναι διαθέσιμα σε όλους, όπου οι οικονομίες επικεντρώνονται στην πλανητική και ανθρώπινη υγεία και ευημερία και όπου δημιουργούν υγιείς πόλεις, χωριά και κοινότητες με επίκεντρο τον άνθρωπο συνθήκες για να ζήσουν καλύτερα οι άνθρωποι.

Προστατέψτε τον πλανήτη μας και την υγεία μας.

Γραφείο Τύπου                                    Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Δελτίο Τύπου

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria