Ρωσία: Πτώση ρεκόρ στο χρηματιστήριο της Μόσχας για μετοχές και ρούβλι από την ημέρα που ξεκίνησε η εισβολή στην Ουκρανία - OlaDeka

Ρωσία: Πτώση ρεκόρ στο χρηματιστήριο της Μόσχας για μετοχές και ρούβλι από την ημέρα που ξεκίνησε η εισβολή στην Ουκρανία

Η κατηφόρα στους οικονομικούς δείκτες του χρηματιστηρίου της Μόσχας και της ισοτιμίας του ρουβλίου έναντι του δολαρίου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και παρά τις προσπάθειες που κάτι το επιτελείο της ρωσικής κυβέρνησης. Τη Δευτέρα 18 Απριλίου κατέγραψε πτώση ρεκόρ από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Ιντερφάξ το ρωσικό χρηματιστήριο ξεκίνησε την εβδομάδα με πτώση λόγω των προσδοκιών για την επιβολή περαιτέρω αντιρωσικών κυρώσεων από τη Δύση, παρά την άνοδο των τιμών του πετρελαίου και των μετάλλων.

Ο δείκτης του Χρηματιστηρίου της Μόσχας στο κλείσιμο των συναλλαγών έγραψε την ελάχιστη τιμή από τις 24 Φεβρουαρίου, όταν ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα ανήλθε στις 2342,63 μονάδες (-3,4%, στην αρχή της διαπραγμάτευσης ο δείκτης ανήλθε στην περιοχή των 2450 μονάδων), ο δείκτης RTS έφτασε στις 926,08 μονάδες (-3,1%). οι τιμές της πλειοψηφίας των blue chip στο Mosbirzhe μειώθηκαν κατά 9,1%.

Το δολάριο έπεσε στα 79,67 ρούβλια (-0,33 ρούβλια), το ελάχιστο ήταν 78,76 ρούβλια ανά δολάριο μετά τη δήλωση του επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ότι η ρυθμιστική αρχή είναι έτοιμη να χαλαρώσει σταδιακά και περαιτέρω τα μέτρα ελέγχου συναλλάγματος, αν και δεν θα καταργήσει πλήρως τους περιορισμούς στο εγγύς μέλλον. Στην αγορά πάντως τα ρούβλια ανταλλάσονται 85 προς ένα δολάριο και 90 προς ένα Ευρώ. 

Ο συνολικός όγκος συναλλαγών σε μετοχές με βάση τον δείκτη του Χρηματιστηρίου της Μόσχας για την ημέρα ανήλθε σε 23,24 δισεκατομμύρια ρούβλια (περίπου 258.000.000 Ευρώ) (εκ των οποίων 7,42 δισεκατομμύρια ρούβλια έπεσαν στις κοινές μετοχές της Sberbank, 3,44 δισεκατομμύρια ρούβλια στους τίτλους της Gazprom και 1,89 δισεκατομμύρια ρούβλια στις μετοχές της Lukoil”).

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria