Οικονόμου επιδοτήσεις: 20-21 Απριλίου το επίδομα ακρίβειας – Μέσα στην εβδομάδα η πλατφόρμα για τα καύσιμα [vid] - OlaDeka

Οικονόμου επιδοτήσεις: 20-21 Απριλίου το επίδομα ακρίβειας – Μέσα στην εβδομάδα η πλατφόρμα για τα καύσιμα [vid]

Στις 20 και 21 Απριλίου θα δοθεί η έκτακτη ενίσχυση 200 ευρώ στους οικονομικά αδύναμους είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε ότι και η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων θα ανοίξει μέσα στην εβδομάδα ώστε να μπορούν να την χρησιμοποιήσουν οι πολίτες.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο λήψης αργότερα νέων μέτρων για την ενέργεια υπέρ των αδύναμων, ο κ. Οικονόμου είπε ότι κάθε μέτρο που λαμβάνει η κυβέρνηση, παίρνει υπόψη την ανάγκη δημοσιονομικής σταθερότητας.

“Ζούμε σε μια εκρηκτική συγκυρία, δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σταθούμε στο πλευρό των πολιτών. Είναι πολύ σημαντικός μήνας ο Απρίλιος που θα ξεδιπλωθούν όλα τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση” είπε ο κ. Οικονόμου.

Υπενθυμίζεται ότι για την επιταγή οι δικαιούχοι που θα λάβουν ενίσχυση είναι οι:

  • 200€ : 676.735 χαμηλοσυνταξιούχοι (με έως 600€ σύνταξη)
  • 1,5 επίδομα παιδιού (42€ – 420€): 625.000 οικογένειες
  • 200€: 166.982 δικαιούχοι επιδομάτων ΑΜΕΑ
  • Διπλή δόση επιδόματος: 241.281 δικαιούχοι Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
  • 200€: 34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες

Για την κάρτα καυσίμων υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι είναι φυσικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων των ελεύθερων επαγγελματιών, με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ και φορολογική κατοικία στην Ελλάδα. Η επιδότηση αφορά σε 60 λίτρα καυσίμων (για το τρίμηνο Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος) και ισούται 0,22 ευρώ/λίτρο.

Για τα αυτοκίνητα, η επιδότηση καυσίμου θα φτάσει τα 40 ευρώ για την ηπειρωτική χώρα και τα 50 ευρώ για τα νησιά. Για τις μοτοσικλέτες, η επιδότηση με την κάρτα καυσίμου θα είναι 30 και 35 ευρώ, αντιστοίχως. Για τον μήνα Απρίλιο θα δοθεί αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 200 ευρώ σε 28.600 εκμεταλλευτές και οδηγούς ταξί ώστε να καλυφθεί το αυξημένο κόστος καυσίμου των μηνών Μαρτίου και Απριλίου.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria