Νέα μέτρα: Στον «πάγο» το πιστοποιητικό εμβολιασμού – Ποια μέτρα οδεύουν προς άρση - OlaDeka

Νέα μέτρα: Στον «πάγο» το πιστοποιητικό εμβολιασμού – Ποια μέτρα οδεύουν προς άρση

Άρση μέτρων για την πανδημία αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ή αύριο η κυβέρνηση, αφού έχει αποφασίσει να αφήσει στην άκρη τον κορονοϊό για το καλοκαίρι, ώστε να λειτουργήσει κανονικά ο τουρισμός που φέτος ξεκίνησε νωρίτερα. Όπως όλα δείχνουν από Σεπτέμβριο τα μέτρα θα επανέλθουν, εκτός κι αν η πανδημία παρουσιάσει σημαντική ύφεση.

Ποια μέτρα θα αρθούν;

Βέβαια οι ειδικοί επιστήμονες αναμένουν νέες μεταλλάξεις από Σεπτέμβριο καθώς θεωρούν ότι η υγειονομική κρίση δεν θα καμφθεί τόσο εύκολα. 

Μπορεί οι ειδικοί επιστήμονες να μην έχουν αποφασίσει οριστικά για την άρση των μέτρων, καθώς αναμένεται να συνεδριάσουν σήμερα, ωστόσο εμμέσως πλην σαφώς έχουν δώσει το πράσινο φως στην κυβέρνηση να προχωρήσει, καθώς μελετούν εδώ και μέρες τον «οδικό χάρτη» που τους παρέδωσε το υπουργείο Υγείας.

Έστω και τυπικά όμως οι ειδικοί επιστήμονες αναμένεται να δώσουν τις λεπτομέρειες για τα πρωτόκολλα που θα πρέπει να εφαρμοσθούν στις περιπτώσεις που κάποια μέτρα πρέπει να διατηρηθούν..

Με βάση τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας που αναμένεται να επιβεβαιωθεί από τους επιστήμονες της επιτροπής:

  • Από τις αρχές Μαΐου δηλαδή μετά το Πάσχα (1η ή 2 Μαΐου), το πιστοποιητικό εμβολιασμού μπαίνει στον «πάγο» Τουλάχιστον αυτή είναι η σκέψη της κυβέρνησης που την έχει θέσει στους ειδικούς του υπουργείου Υγείας προκειμένου να δώσουν το πράσινο φως. Άλλωστε το έχει δηλώσει και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Πάντως όποτε και να καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού, αναμένεται να επιστρέψει από τον Σεπτέμβριο οπότε και εκτιμάται ότι η πανδημία θα επιστρέψει δριμύτερη. Γι’ αυτό άλλωστε και οι κυβερνητικοί παράγοντες και οι ειδικοί σχεδιάζουν να επιβάλλουν και 4η δόση του εμβολίου στον γενικό πληθυσμό.

  • Σε ότι αφορά στις μάσκες αυτές αναμένεται να διατηρηθούν στους εσωτερικούς χώρους των εμπορικών καταστημάτων αλλά και στην εστίαση. Επίσης θα συνεχίζουν να είναι υποχρεωτικές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και στα σούπερ μάρκετ.
  • Οι μαθητές πάντως αναμένεται να επιστρέψουν στα σχολεία μετά το Πάσχα χωρίς να φορούν απαραίτητα μάσκες μέσα στις τάξεις κάτι το οποίο το είχε προαναγγείλει εμμέσως πλην σαφώς και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε επίσκεψή του σε σχολείο.
  • Η μάσκα θα συνεχίσει να είναι υποχρεωτική σε νοσοκομεία, γηροκομεία και χώρους όπου υπάρχουν ασθενείς και ευάλωτες ομάδες.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria