Μητσοτάκης: Επιταχύνουμε τις έρευνες υδρογονανθράκων - Task Force για την εξέλιξή τους - OlaDeka

Μητσοτάκης: Επιταχύνουμε τις έρευνες υδρογονανθράκων – Task Force για την εξέλιξή τους

«Εχουμε ενδείξεις για πιθανά αποθέματα αερίου που μας καθιστούν αισιόδοξους», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός

Η Ελλάδα επιταχύνει τις έρευνες υδρογονανθράκων, η χώρα μας ενδέχεται να έχει σημαντικά αποθέματα φυσικού αερίου, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων.

Η Ελλάδα θα πρέπει να γνωρίζει ως το 2023 αν έχει αποθέματα αερίου τα οποία θα μπορούσε να αξιοποιήσει, τόνισε ο πρωθυπουργός. 

«Εχουμε ενδείξεις για πιθανά αποθέματα αερίου που μας καθιστούν αισιόδοξους», υπογράμμισε. 

Ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκας δήλωσε ότι το υπουργείο προχωρά σε νομοθετικές πρωτοβουλίες για επιτάχυνση των ερευνών για υδρογονάνθρακες.

Ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε, επίσης, ότι θα συσταθεί μία νέα ομάδα εργασίας, ενώ η ΕΔΕΥ θα απευθύνει επιστολή στους παραχωρησιούχους με την οποία θα τους ενημερώνει για την πρόθεση της κυβέρνησης να επιταχύνει τις έρευνες για τον εντοπισμό και την αξιοποίηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε κοιτάσματα φυσικού αερίου σε θαλάσσιες περιοχές και όχι σε αποθέματα πετρελαίου ή χερσαία «οικόπεδα», ενώ στόχος είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες κατά το πρότυπο χωρών της περιοχής όπως η Αίγυπτος, που εφήρμοσε ταχείες διαδικασίες τόσο για τη διερεύνηση όσο και για την έναρξη παραγωγής υδρογονανθράκων.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria