Κ. Σκρέκας: Ερχεται οριζόντια επιδότηση ρεύματος για όλους - Πότε θα ξεκινήσει - OlaDeka

Κ. Σκρέκας: Ερχεται οριζόντια επιδότηση ρεύματος για όλους – Πότε θα ξεκινήσει

ια το σχέδιο της Κυβέρνησης σχετικά με την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος από τον Ιούνιο, μίλησε στην εκπομπή Τώρα ό,τι Συμβαίνει του Open ο Κώστας Σκρέκας.

«Θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε μια διατίμηση στη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και να αποζημιώνουμε τους παραγωγούς για την διαφορά» ανέφερε ο υπουργός, ξεκαθαρίζοντας πως απαιτούνται επιπλέον χρήματα γι’ αυτή την παρέμβαση.

Πρόκειται για ένα οριζόντιο μέτρο, από το οποίο θα ωφεληθούν ακόμη κι εκείνοι που έχουν μεγάλες καταναλώσεις.

«Επειδή βλέπουμε πως η ενεργειακή κρίση ανατροφοδοτείται από τον πόλεμο, και δυστυχώς μπορεί να τραβήξει σε μάκρος, έχουμε ζητήσει από την Ευρώπη να πάρει κάποιες αποφάσεις» ανέφερε.

«Αυτή την στιγμή 7 στα 10 νοικοκυριά έχουν μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος κατά 60% και με την επιπλέον επιδότηση η έκπτωση αυτή θα επεκταθεί σε όλους», εξήγησε ο κ. Σκρέκας.«Ένας καταναλωτής θα πλήρωνε τον Απρίλιο 0,44 ευρώ ανά kWh. Με τα μέτρα στήριξης που ανακοινώσαμε, η τελική έκπτωση για τα νοικοκυριά είναι 0,27 ευρώ ανά kWh.»

Σχετικά με τις επιχειρήσεις διευκρίνισε ότι η έκπτωση τον Απρίλιο φθάνει πάνω από 50% (52%-54%).

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει στείλει σήμα αποσύνδεσης της τιμής της χονδρικής από τις εκρηκτικές τιμές των υπολοίπων καυσίμων. Ισως είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα είναι πολύ πιο μπροστά από όλες τις ισχυρές οικονομίες της Ευρώπης» υποστήριξε.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria