ΚΚΕ: Ο Ζελένσκι ευθύνεται για τα δεινά του ουκρανικού λαού - OlaDeka

ΚΚΕ: Ο Ζελένσκι ευθύνεται για τα δεινά του ουκρανικού λαού

Το ΚΚΕ απ’ την πρώτη στιγμή και με ξεκάθαρο τρόπο εναντιώθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των άλλων κομμάτων, να ταυτίσουν την αλληλεγγύη στο λαό της Ουκρανίας με τη στήριξη του αντιδραστικού Προέδρου Ζελένσκι, που ευθύνεται, όπως και η Ρωσία με την απαράδεκτη και καταδικαστέα εισβολή, για τα δεινά του ουκρανικού λαού. Αυτή η στήριξη, με τις ευλογίες των ευρωατλαντικών, οδήγησε και στο αίσχος τα κόμματα του ΝΑΤΟϊκού τόξου να υποδέχονται και να χειροκροτούν στο κοινοβούλιο τον Ζελένσκι και τους εκπροσώπους του ναζιστικού Τάγματος Αζόφ.

            Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες, όπως και τα άλλα κόμματα που στήριξαν την επιλογή για την ομιλία Ζελένσκι στην ελληνική βουλή. Όσοι εμφανίζονται “αιφνιδιασμένοι”, “εξαπατημένοι”, όσοι προσπαθούν να “ξεπλυθούν” με δικαιολογίες του τύπου “πήγαμε, αλλά φύγαμε”, είναι απλά υποκριτές, όχι μόνο γιατί οι εικόνες με τα χειροκροτήματα έχουν καταγραφεί, αλλά κυρίως γιατί ήταν γνωστό το “ποιόν” του Ζελένσκι και ειδικά η σχέση του με τα ναζιστικά τάγματα εφόδου. Είναι αυτά τα τάγματα που τρομοκρατούν το λαό της Ουκρανίας και τις μειονότητες που ζουν σ’ αυτή τη χώρα, ανάμεσά τους και την ελληνική. Στη βουλή έγιναν απλά τα επίσημα “αποκαλυπτήρια” ότι Ζελένσκι και Αζόφ “πάνε πακέτο”.

            Η συμφωνία της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και των άλλων κομμάτων να μιλήσει ο Ζελένσκι ήταν συνειδητή πολιτική επιλογή, που υπογραμμίζει τη στοίχισή τους με το ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο “ληστών” στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση με τη Ρωσία. Στη βάση αυτής της συστράτευσης αποστέλλεται στρατιωτικός εξοπλισμός στην Ουκρανία, μετακινούνται  ελληνικά στρατιωτικά τμήματα στην Αν. Ευρώπη σε ΝΑΤΟϊκούς σχηματισμούς, παραδίδονται  υποδομές της χώρας για μεταφορά ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων, επιβάλλονται κυρώσεις προς τη Ρωσία που τις πληρώνουν τελικά οι λαοί, ενώ τμήματα του κεφαλαίου -όπως οι Έλληνες εφοπλιστές, που θα μεταφέρουν το πανάκριβο αμερικανικό αέριο LNG- θησαυρίζουν.

            Το κυβερνητικό επιχείρημα ότι η στήριξη στην ουκρανική κυβέρνηση “επιβάλλεται για τη στήριξη των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας ενάντια του τουρκικού αναθεωρητισμού” κατέρρευσε με πάταγο, αφού ο Ζελένσκι ούτε στην ελληνική, αλλά ακόμη περισσότερο ούτε στην κυπριακή βουλή, αναφέρθηκε  στην τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο.

            Η στάση του ΚΚΕ ήταν στάση γνήσια πατριωτική και διεθνιστική, έκφραση πραγματικής αλληλεγγύης στο λαό της Ουκρανίας, που είναι το μεγάλο θύμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, στον οποίο τον έσυραν από τη μία η Ρωσία και από την άλλη το ευρωατλαντικό στρατόπεδο που στηρίζει την αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι και τα ναζιστικά τάγματα του Αζόφ. Ο λαός μπορεί να βγάλει ουσιαστικά συμπεράσματα και να ενισχύσει την πάλη του κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου και την εμπλοκή της Ελλάδας σ’ αυτόν.

ΑΘΗΝΑ 08/04/2022                               ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria