Ημερίδα: «Δυνατότητες και προοπτικές επαγγελματικής ένταξης ατόμων με αυτισμό ή άλλα ψυχοκοινωνικά προβλήματα στο νομό Καστοριάς: Κοινωνική επιχειρηματικότητα και υποστηριζόμενη εργασία» - OlaDeka

Ημερίδα: «Δυνατότητες και προοπτικές επαγγελματικής ένταξης ατόμων με αυτισμό ή άλλα ψυχοκοινωνικά προβλήματα στο νομό Καστοριάς: Κοινωνική επιχειρηματικότητα και υποστηριζόμενη εργασία»

Ο Απρίλιος είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης για τις διαταραχές του αυτιστικού φάσματος. Η Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Καστοριάς και την Πανελλαδική Ένωση για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη (ΠΕΨΑΕΕ) διοργάνωσε και πραγματοποίησε Ημερίδα με θέμα: «Δυνατότητες και προοπτικές επαγγελματικής ένταξης ατόμων με αυτισμό ή άλλα ψυχοκοινωνικά προβλήματα στο νόμο Καστοριάς: Κοινωνική επιχειρηματικότητα και υποστηριζόμενη εργασία». 

Ο κ. Νικόλαος Δρόσος, Ψυχολόγος, Επ. Καθηγητής Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Συμβουλευτικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, αναφέρθηκε στη σημασία της εργασίας για τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Ακολούθησε η εισήγηση του κ. Μενέλαου Θεοδωρουλάκη, Δρ. Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόεδρος Δ.Σ. Ομοσπονδίας «ΑΡΓΩ», ο οποίος ανέλυσε την έννοια της Κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Τέλος η κ. Καίτη Κατσούδα, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Υποστηριζόμενης Εργασίας EΛΕTYΠE και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υποστηριζόμενης Εργασίας ΕUSE, αναφέρθηκε στην Υποστηριζόμενη εργασία. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής, κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, η Αντιπεριφερειάρχης, κ. Δέσποινα Κοζατσάνη, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Δημοσίων Σχέσεων, κ. Χρυσούλα Φιλίππου, γονείς και φίλοι του σωματείου. 

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε από την κ. Καίτη Κατσούδα δωρεάν τετραήμερη ταχύρρυθμη εκπαίδευση επαγγελματιών, γονέων και κάθε ενδιαφερόμενου στην Υποστηριζόμενη εργασία και τον ρόλο του Job Coach. Η Υποστηριζόμενη Εργασία είναι ένα μοντέλο εργασιακής συμπερίληψης ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, όπως είναι τα άτομα με αναπηρία, με ψυχικές ασθένειες, άστεγοι, άτομα με εθιστικές διαταραχές κ.α. Το μοντέλο της Υ.Ε. εφαρμόζεται από τον Job Coach, ο οποίος λειτουργεί ως σύμβουλος και υποστηρικτής σε όλη τη διαδικασία και μετά το πέρας αυτής. 

Περισσότερες πληροφορίες για την εργασιακή ένταξη:

https://autismap.gr/nomothesia/ergasiaka-dikaiomata-apasxolisi

https://www.sepe.gov.gr/ergasiakes-scheseis/nomothesia-ergasiakes-scheseis/prostasia/amea-kai-alla-prostatefomena-prosopa/ypochreosi-proslipsis-kai-apascholisis/

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria