ΕΦΕΤ: Ανάκληση ορισμένων προϊόντων Kinder λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας - OlaDeka

ΕΦΕΤ: Ανάκληση ορισμένων προϊόντων Kinder λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας

Η ανάκληση αφορά παρτίδες των προϊόντων Kinder Schokobons των 46 γρ. & 125 γρ. και Kinder Surprise maxi των 100 γρ. – Είχε προηγηθεί ανάκληση προϊόντων Kinder στη Βρετανία και τη Γαλλία

Για την προληπτική ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων των προϊόντων Kinder Schokobons των 46 γρ. & 125 γρ. και Kinder Surprise maxi των 100 γρ., λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας, ενημερώθηκε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων από το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF).

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα προϊόντα με αριθμούς παρτίδας: Kinder Schokobons των 46 γρ. (L321RZD-MD, L294RZD-KX, L294RZD-LE, L295RZD-LE, L341RZD-MX, L341RZD-MY, L342RZD-MX και L342RZD-MY), Kinder Schokobons των 125 γρ. (L291R03, L319R0 και L347R03) και Kinder Surprise maxi των 100 γρ. (L300RZB-LE, L327RZB-MB και L327RZB-MD).

Οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τις συγκεκριμένες παρτίδες των ανωτέρω προϊόντων καλούνται, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, να μην τα καταναλώσουν και να επικοινωνήσουν με το τμήμα εξυπηρέτησης καταναλωτών της εταιρείας «Ferrero International SA Greece ΜΕΠΕ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Σημειώνεται ότι σχετικά με την προληπτική ανάκληση των εν λόγω προϊόντων ο ΕΦΕΤ έχει ενημερωθεί και από την επιχείρηση Ferrero International SA Greece ΜΕΠΕ. Ο ΕΦΕΤ διενεργεί σχετικούς ελέγχους και παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Είχε προηγηθεί ανάκληση των  «Kinder Surprise» στη Βρετανία

Σημειώνεται πως πριν από μερικές ημέρες, η Υπηρεσία για τα Πρότυπα Τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι ανακλήθηκαν συγκεκριμένες παρτίδες των σοκολατένιων αυγών «Kinder Suprise», για προληπτικούς λόγους καθώς μπορεί εν δυνάμει να έχουν μολυνθεί με σαλμονέλα.

Η εταιρεία Ferrero, που προωθεί στην αγορά τα σοκολατένια αυγά Kinder, έχει ανακαλέσει τις παρτίδες των μεμονωμένων αυγών της των 20 γραμμαρίων και εκείνων που διατίθενται σε συσκευασίες των τριών, με ημερομηνία από 11 Ιουλίου του 2022 έως και τις 7 Οκτωβρίου του 2022.

Η ανάκληση ισχύει για τα σοκολατένια αυγά «Kinder Surprise», όπως αναφέρει η εταιρεία Ferrero διευκρινίζοντας ότι συνεργάζεται με την Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου και την Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Ιρλανδίας για να διασφαλίσει ότι αυτά τα προϊόντα δεν είναι πλέον διαθέσιμα στην αγορά.

Ανάκληση και στη Γαλλία

Παράλληλα, μετά τον εντοπισμό στη Γαλλία 21 λοιμώξεων από το βακτήριο της σαλμονέλας, κυρίως σε μικρά παιδιά τα οποία, όπως διαπιστώθηκε, εμφάνισαν τα πρώτα συμπτώματα ασθένειας μετά την κατανάλωση προϊόντων σοκολάτας Kinder, η εταιρεία που τα εισάγει στη Γαλλία ανακοίνωσε την απόσυρση πέντε ειδών τής εν λόγω σοκολάτας.

Οι σοκολάτες αυτές είχαν παρασκευαστεί και εισαχθεί από το Βέλγιο, ενώ ανάλογα φαινόμενα έχουν ήδη παρατηρηθεί, όπως αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ, στο Ηνωμενο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας κάλεσαν όσους έχουν αγοράσει τις τελευταίες ημέρες, ιδίως ενόψει του καθολικού Πάσχα, τις σοκολάτες Kinder να μην τις καταναλώσουν, ζητώντας παράλληλα από όσους τις έχουν καταναλώσει να λαμβάνουν μέτρα, όπως συχνό πλύσιμο των χεριών, για να αποφευχθούν οι μεταδόσεις.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria