Διαδικτυακή ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή σήμερα - Ποιοι θα παραβρεθούν - OlaDeka

Διαδικτυακή ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή σήμερα – Ποιοι θα παραβρεθούν

Ως συμβολικό τρόπο «για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στον ουκρανικό λαό» χαρακτήρισε την ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή ο Κώστας Τασούλας

Σήμερα στις 12:00 πρόκειται να απευθυνθεί στην ελληνική Βουλή διαδικτυακά ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, αλλά και οι περισσότεροι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης καθώς και οι βουλευτές πρόκειται να βρίσκονται στο Κοινοβούλιο για την ομιλία Ζελένσκι μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η ομιλία του Ουκρανού προέδρου είχε ανακοινωθεί μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την 25η Μαρτίου και το κάλεσμα του πρωθυπουργού στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να τοποθετηθεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η ομιλία του προέδρου της Ουκρανίας στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να διαρκέσει περίπου 10-15 λεπτά, όπως και στις υπόλοιπες ανάλογες τοποθετήσεις του σε εθνικά κοινοβούλια.

Θετικοί έναντι της ομιλίας Ζελένσκι στη Βουλή είναι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, ωστόσο το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση έχουν τοποθετηθεί αρνητικά, ενώ το ΜέΡΑ25 τηρεί μεσοβέζικη στάση.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, κατά την ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας, θα παραστούν ο πρεσβευτής της Γαλλίας, λόγω της γαλλικής Προεδρίας της ΕΕ, ο πρεσβευτής της Ουκρανίας και ο πρεσβευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως πρύτανης του διπλωματικού σώματος.

Ως συμβολικό τρόπο «για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στον ουκρανικό λαό» χαρακτήρισε την ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή ο Κώστας Τασούλας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria