Δεν αποκλείεται η ανάπτυξη ΝΑΤΟϊκών ή βρετανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία αν έγινε χρήση χημικών - OlaDeka

Δεν αποκλείεται η ανάπτυξη ΝΑΤΟϊκών ή βρετανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία αν έγινε χρήση χημικών

Όλες οι επιλογές θα είναι στο τραπέζι για το πώς θα απαντήσει η Δύση σε ενδεχόμενη χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία από τη Ρωσία.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων, Τζέιμς Χίπι. Ήδη από τη Δευτέρα η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας, εργαζόταν με τους εταίρους της για να επαληθεύσει τις λεπτομέρειες των δημοσιευμάτων ότι οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να έχουν χρησιμοποιήσει χημικά σε επίθεσή τους στη Μαριούπολη, όπου χιλιάδες πιστεύεται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της πόλης εδώ και επτά σχεδόν εβδομάδες.

“Υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι έξω από τα όρια του αποδεκτού – και η χρήση χημικών όπλων θα λάβει απάντηση και όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι για το ποια θα μπορούσε να είναι αυτή η απάντηση”, ανέφερε ο Χίπι στο Sky News, προσθέτοντας ότι οι βρετανικές υπηρεσίες μέχρι στιγμής δεν είχαν κατορθώσει να επαληθεύσουν τις αναφορές.

Ερωτηθείς εάν θα μπορούσε να αποκλείσει την ανάπτυξη βρετανικών ή ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στο ουκρανικό έδαφος, ο Χίπι δήλωσε: “Όχι, όλες οι επιλογές είναι ανοικτές”.

“Εάν έχουν χρησιμοποιηθεί χημικά όπλα, αυτή είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για τον πρωθυπουργό μας και για άλλους αρχηγούς κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο προκειμένου να εξετάσουν πώς θα απαντούσαμε σε αυτό”, πρόσθεσε.

“Θα πρέπει να καταστεί σαφές στον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν ότι η χρήση χημικών όπλων απλώς δεν είναι αποδεκτή και δεν θα πρέπει να περιμένει ότι η Δύση θα μείνει άπραγη εάν έχουν χρησιμοποιηθεί ή χρησιμοποιηθούν”.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria