Γερμανία - 100 δις για επιχειρήσεις που πλήττονται από τις συνέπειες του πολέμου - OlaDeka

Γερμανία – 100 δις για επιχειρήσεις που πλήττονται από τις συνέπειες του πολέμου

«Απορρόφηση κραδασμών» για τις εταιρείες ενέργειας, με τρόπο «επακριβώς στοχευμένο» ώστε να μη διαταραχθεί η ενεργειακή μετάβαση, υπόσχεται η γερμανική κυβέρνηση. Λόγω πολέμου και με έμπνευση από τα πακέτα βοήθειας που δόθηκαν για την πανδημία.

«Η γερμανική κυβέρνηση παρουσίασε ένα πρόγραμμα βοήθειας ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία.»

γράφει στο twitter η γνωστή δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά:

Το euro2day.gr λίγο νωρίτερα έγραψε:

Πακέτο βοήθειας ύψους 100 δισ. ευρώ για τη στήριξη εταιρειών ενέργειας που έχουν πληγεί από τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία και τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε η γερμανική κυβέρνηση.

Τα μέτρα, σύμφωνα με τους Financial Times, περιλαμβάνουν ένα πρόγραμμα βραχυπρόθεσμων δανείων που θα χορηγήσει η κρατική αναπτυξιακή τράπεζα KfW, καθώς οι εταιρείες αγωνίζονται να καλύψουν το εξαιρετικά αυξημένο κόστος ασφάλισης έναντι των υψηλότερων τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Το πακέτο θα παρέχει επίσης δάνεια ύψους 7 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της ρευστότητας των εταιρειών, διασφαλίζοντας περαιτέρω κρατικές εγγυήσεις για επιχειρήσεις με προβλήματα χρηματοδότησης.

Ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ μίλησε για ένα πακέτο-«οικονομικό αμορτισέρ», σμίκρυνση αυτού που εκπόνησε το Βερολίνο για να στηρίξει τις εταιρείες που επλήγησαν από την πανδημία το 2020.

Το σχέδιο θα παρέχει «μια χρονικά περιορισμένη και στενά καθορισμένη επιδότηση» σε εταιρείες των οποίων το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας έχει τουλάχιστον διπλασιαστεί από πέρυσι.

Ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες και παραγωγοί χάλυβα αναγκάστηκαν ήδη να κλείσουν την παραγωγή τους λόγω του αυξανόμενου ενεργειακού κόστους και των ελλείψεων σε ανταλλακτικά. «Θα αμβλύνουμε τις δυσκολίες και θα αποτρέψουμε τη δομική κατάρρευση», είπε ο Λίντνερ, προσθέτοντας ότι το σχέδιο ήταν «επακριβώς στοχευμένο», ούτως ώστε να αποφευχθεί η αποθάρρυνση της ενεργειακής μετάβασης.

Η Uniper επί παραδείγματι, εταιρεία κοινής ωφέλειας, χρειάστηκε φέτος να συγκεντρώσει 10 δισ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης προκειμένου να αντεπεξέλθει στην άνοδο των τιμών φυσικού αερίου.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, που έχει αντιταχθεί σ’ ένα πλήρες εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου, δήλωσε ότι η χώρα χρειάζεται δύο χρόνια για να απογαλακτιστεί πλήρως από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria