Β’ ΕΠΣ: Το όνειρο της ανόδου για πρώτη φορά στην 40χρονη ιστορία του στην Α’ κατηγορία ζει ο «Τυφώνας» Λακκωμάτων - OlaDeka

Β’ ΕΠΣ: Το όνειρο της ανόδου για πρώτη φορά στην 40χρονη ιστορία του στην Α’ κατηγορία ζει ο «Τυφώνας» Λακκωμάτων

Στο αυριανό ντέρμπι κορυφής με τους Ροσσονέρι

Ένα μεγάλο ντέρμπι κορυφής το οποίο θα κρίνει και τον φετινό πρωταθλητή δεσπόζει αύριο Τετάρτη στην εμβόλιμη 23η αγωνιστική της  Β’ κατηγορίας.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κουτσής

Λακκώματα και Ροσσονέρι, μία αγωνιστική πριν την λήξη του συναρπαστικού πρωταθλήματος βρίσκονται ένα βήμα από την πολυπόθητη άνοδο στα μεγάλα σαλόνια.

ΑΣ ΛΑΚΚΩΜΑΤΩΝ : Έτοιμος για το μεγάλο άλμα στην 40χρονη ιστορία

Από το αυριανό ζευγάρι στο ντέρμπι κορυφής που κατά ένα μεγάλο ποσοστό θα κρίνει τον φετινό πρωταθλητή, αναμφίβολα, το πιο ιστορικό σωματείο είναι ο ΑΣ Λακκωμάτων.

Η ομάδα των «φασουλοπαραγών» ιδρύθηκε το 1982 συμπληρώνοντας φέτος 40 χρόνια ζωής. Ωστόσο, ποτέ δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιον τίτλο στην Β’ κατηγορία και να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας.

Συνολικά έχει 25 συμμετοχές στην Β’ κατηγορία και 10 στην Γ’, έχοντας κατακτήσει 4 πρωταθλήματα (1984, 1997, 2001 και 2005). 

Η κορυφαία πορεία του στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣ ήταν το 1990 (3η θέση, αλλά χωρίς ελπίδες για άνοδο, μιας και η διαφορά με την 2η προνομιούχο θέση ήταν μεγάλη).

Να σημειωθεί,  ότι ενδιάμεσα, το 2007 δεν συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Γ’, όπως επίσης και την 3ετία 2016-2018, ήταν ανενεργός και έδειχνε σημάδια διάλυσης. 

Ωστόσο, πριν τρία χρόνια, το 2019, μια παρέα νέων παιδιών κατάφεραν να δώσουν και πάλι αθλητική ζωή στο χωριό, προχωρώντας στην επαναδραστηροποίηση του σωματείου συμμετέχοντας στην β’ κατηγορία με πολύ καλή πορεία (3η θέση) και ελπίδες για άνοδο, όμως η πανδημία του κορονοιού σταμάτησε τις φιλοδοξίες τους, καθώς το πρωτάθλημα είχε διακοπεί. 

Την επόμενη χρονιά, λόγω covid δεν διεξήχθησαν πρωταθλήματα, και παρόλη αυτή την αγωνιστική αδράνεια και αβεβαιότητα, δεν σταμάτησε η διάθεση και η όρεξη παραγόντων και ποδοσφαιριστών.

Στο φετινό πρωτάθλημα συμμετέχει ουσιαστικά για 11η συνεχή χρονιά στην Β’ κατηγορία– με εξαίρεση την τριετία 2016-2018, που όπως προαναφέραμε είχε αποχωρήσει.

Έτσι, φέτος από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος έδειξε πολύ δυνατά στοιχεία και ήταν από τους διεκδικητές της ανόδου.

Σε 18 αγώνες βρίσκεται στην 1η θέση (43 βαθμούς) με 13 νίκες, 4 ισοπαλίες και 1 ήττα (1-0 στο Νεστόριο) και 62-20 τέρματα.

Με νίκη στο αυριανό ματς θα γιορτάσει για πρώτη φορά την πολυπόθητη άνοδο στην Α’ κατηγορία

Στο αυριανό κρίσιμο ματς κόντρα στους Ροσσονέρι που βρίσκονται στην 2η θέση με διαφορά δύο βαθμών (41), σε περίπτωση νίκης εξασφαλίζει και μαθηματικά την άνοδό του στην Α’ κατηγορία, αφού θα ξεφύγει 5 βαθμούς και ενώ απομένει μία αγωνιστική για την λήξη του πρωταθλήματος (αγωνίζεται στο Κωσταράζι). Αντίθετα σε περίπτωση που το ματς λήξει ισόπαλο (όπως και στον α’ γύρο 1-1), τότε η αγωνία θα παραταθεί για την τελευταία αγωνιστική, στην οποία οι Ροσσονέρι αγωνίζονται στο Χιλιόδενδρο.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΡΟΣΣΟΝΕΡΙ : Στην σύντομη ποδοσφαιρική του ιστορία, διεκδικεί για πρώτη φορά την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια

Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ροσσονέρι, δημιουργήθηκε με σκοπό να παράγει και να αξιοποιεί ταλέντα τα οποία στη συνέχεια στελεχώνουν την ομάδα του  Παναργειακού.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα από τα πιο νεοϊδρυθέντα σωματεία της ΕΠΣ Καστοριάς (ιδρύθηκε το 2016) συμμετέχοντας φέτος για 5η συνεχόμενη χρονιά στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας.

Στα προηγούμενα χρόνια, είχε ικανοποιητική πορεία, χωρίς, ωστόσο, να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και να διεκδικεί την άνοδο.

Αυτό, συνέβη φέτος, όπου είχε εξαιρετική πορεία και μάλιστα, παρά την απειρία των ποδοσφαιριστών του, βρισκόταν συνεχώς στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Σε 18 αγώνες έχει συγκεντρώσει 41 βαθμούς (13 νίκες, 2 ισοπαλίες, 3 ήττες) με τέρματα 56-16 και βρίσκεται στην 2η θέση, με διαφορά δύο βαθμών από την κορυφή. 

Παρότι αύριο έχει δύσκολη αποστολή, αφού αγωνίζεται εκτός έδρας κόντρα στον πρωτοπόρο, δεν παύει να διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες του για άνοδο, αφού σε περίπτωση νίκης, ανατρέπονται πολλά και θα αποκτήσει το πλεονέκτημα της ανόδου.

Υπομονή λοιπόν, μέχρι αύριο, να δούμε πως εξελιχθεί το ματς. 

Ευχόμαστε καλή τύχη και στις δύο ομάδες.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria