Α’ ΕΠΣ: Πρωταθλήτρια και μαθηματικά η Καστοριά 1980 - OlaDeka

Α’ ΕΠΣ: Πρωταθλήτρια και μαθηματικά η Καστοριά 1980

Την κατάκτηση του πρωταθλήματος τέσσερις αγωνιστικές πριν τη λήξη σφράγισε η ομάδα της Καστοριάς 1980 μετά τα σημερινά αποτελέσματα της εμβόλιμης 21ης αγωνιστικής ημέρας.

Τρεις αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος και η Καστοριά εξακολουθεί να οδηγεί αήττητη την κούρσα του πρωταθλήματος, αυξάνοντας την διαφορά από την 2η Δόξα Κορησού στο +15.

Οι ερυθροκίτρινοι πέτυχαν την 20η νίκη τους στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με το φτωχό σκορ 1-0 της ΑΕ Βιτσίου (είχε δύο χαμένα πέναλτι) και σε συνδυασμό με την ήττα της Δόξας Κορησού (4-3 στην Αστραπή Μεσοποταμίας), ξέφυγε στους +15 βαθμούς η διαφορά της από την 2η θέση. 

Έτσι, πλέον η νεοσύστατη ομάδα της Καστοριάς 1980, εξασφάλισε για πρώτη φορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και στρέφει πλέον το ενδιαφέρον της στους αγώνες μπαράζ που θα ακολουθήσουν, προκειμένου να διεκδικήσει την πολυπόθητη άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Κατά τ’ άλλα στην 21η αγωνιστική τα αποτελέσματα κύλησαν φυσιολογικά, με εξαίρεση την απρόσμενη ισοπαλία του Νταηλάκη, ενώ σημειώθηκαν αρκετά γκολ (28).

Το ματς της ημέρας με άρωμα Αγγλίας, ανατροπές και συγκινήσεις ήταν αυτό μεταξύ των ομάδων Αστραπής Μεσοποταμίας και Δόξας Κορησού. Οι δύο ομάδες πρόσφεραν πλούσιο θέαμα, δικαιολογώντας την βαθμολογική θέση που κατέχουν. Οι κιτρινόμαυροι, παρότι προηγήθηκαν στο σκορ 1-0, στη συνέχεια βρέθηκαν να χάνουν με 1-2 και 2-3 στο α’ ημίχρονο. 

Στην επανάληψη ανέβασαν στροφές κάνοντας την ανατροπή επικρατώντας με 4-3, σημειώνοντας την 12η νίκη τους στο πρωτάθλημα, υποχρεώνοντας τους μαυραετούς στην 2η ήττα εκτός έδρας.

Στους -2 από την 2η θέση μείωσε την διαφορά του ο Παναργειακός μετά την επιβλητική νίκη που πέτυχε στην Πολυκάρπη επί του τοπικού Ηρακλή με σκορ 2-5, σημειώνοντας την 13η νίκη του στο πρωτάθλημα, ενώ αντίθετα, ο Ηρακλής που παραμένει ακόμη χωρίς νίκη εκτός έδρας, συμπλήρωσε 9 ματς χωρίς νίκη (τελευταία  νίκη την 11η αγωνιστική 3-1 με Αμπελόκηπους), παραμένοντας στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Την 2η συνεχόμενη νίκη εντός έδρας πέτυχαν τα Γραμμοχώρια επικρατώντας εύκολα της Δόξας Αμπελοκήπων με σκορ 4-2, παραμένοντας στην 5η θέση της βαθμολογίας

Η έκπληξη της ημέρας σημειώθηκε στο γήπεδο του Νταηλάκη, όπου η τοπική ομάδα παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στην ομάδα της Πενταβρύσου.

Τέλος, φρένο στην ανοδική πορεία του ΑΟ Κάστωρ έβαλε ο Γράμμος Μαυροχωρίου, ο οποίος επιβλήθηκε με σκορ 1-4 και αναρριχήθηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria