Αριστερή Συμπόρευση Δυτ. Μακεδονίας - Τετάρτη 6 Απρίλη Απεργούμε Όλοι σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα - OlaDeka

Αριστερή Συμπόρευση Δυτ. Μακεδονίας – Τετάρτη 6 Απρίλη Απεργούμε Όλοι σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα

Την Τετάρτη 6 Απρίλη απεργούμε μαζικά και ενωτικά για το δικαίωμά μας στην εργασία και για αξιοπρεπή ζωή. Ενώ η επισιτιστική κρίση είναι εδώ, η Κυβέρνηση μοιράζει ψίχουλα σαν «φάρμακο» στην ακρίβεια, οδηγώντας την κοινωνική πλειοψηφία στη φτωχοποίηση βυθίζοντάς την στην ανέχεια και στην ενεργειακή φτώχεια . Το ρεύμα, το φυσικό αέριο, τα καύσιμα, τα γεωργικά εφόδια ,το ψωμί και τα  βασικά είδη διαβίωσης μετατρέπονται σε είδη πολυτελείας.                    

Την ίδια ώρα τα μονοπώλια και μεγάλες επιχειρήσεις συνεχίζουν να αυξάνουν τα κέρδη τους και να κερδοσκοπούν, ενώ η  Κυβέρνηση δε λαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος . Αντίθετα προχωρά στο ξεπούλημα του φυσικού πλούτου της χώρας ( ΔΕΗ, Λιμάνια, Αεροδρόμια),  την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, επιβαρύνοντας κι άλλο το βιοτικό μας επίπεδο. Την ώρα που αναδείχτηκε η αναγκαιότητα ενός σύγχρονου και οργανωμένου δημόσιου συστήματος υγείας, όχι μόνο δεν προχωράει σε ενίσχυση του χρόνια υποβαθμισμένου ΕΣΥ αλλά αντίθετα νομοθετεί το ξεπούλημα του κοινωνικού αγαθού της υγείας στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και στους κλινικάρχες.

Παράλληλα η Κυβέρνηση της ΝΔ εμπλέκει ενεργά τη χώρα μας στον πόλεμο της Ουκρανίας και τους Ιμπεριαλιστικούς  σχεδιασμούς, αποστέλλοντας όπλα, παραχωρώντας τις Βάσεις  για τις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και αγοράζοντας αεροπλάνα και νέα οπλικά συστήματα. Οι εξελίξεις αυτές θέτουν στην «πρώτη γραμμή» του κινδύνου τη χώρα και το λαό μας.

Δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο σιωπηλοί. Η δυσαρέσκεια που αναπτύσσεται στους χώρους δουλειάς χρειάζεται να γίνει δύναμη αντίστασης, ανυπακοής, νικηφόρου αγώνα.

Οι εργαζόμενοι να βγούμε στο προσκήνιο με τους αγώνες μας

Σήμερα χρειάζεται να αναπτυχθεί η πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) σε όλους τους κλάδους και για Εθνική Γενική ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και μείωση των ωρών εργασίας. Για προσλήψεις στο Δημόσιο, για να καλυφθούν κενά ζωτικής σημασίας στην Υγεία, την Παιδεία και τη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση .Για να μπει ένα φρένο στις στρατιωτικές δαπάνες.

Το «επιτελικό κράτος» και η αντιλαϊκή, ακραία νεοφιλελεύθερη εφαρμοζόμενη πολιτική, που ενδιαφέρεται  μόνο για τη στήριξη του κεφαλαίου και της εργοδοσίας, δεν πρέπει να μείνουν χωρίς απάντηση. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι , οι αγρότες και οι συνταξιούχοι βρίσκονται απέναντι σε αυτή την πολιτική και αγωνίζονται για την ανατροπή της.                                                                                

Η απεργία στις 6 Απρίλη μπορεί και πρέπει να γίνει η αρχή του αγώνα για αυξήσεις σε μισθούς- συντάξεις  και μέτρα ενάντια στην ακρίβεια. Με ενεργή συμμετοχή όλων μας, για να οικοδομηθεί μία νέα ταξική ενότητα που έχει ανάγκη η εποχή μας. Να ξαναζωντανέψουμε τα συνδικάτα μας. Με δημοκρατία, με ταξική ενότητα, με ανεξαρτησία από το κράτος και την εργοδοσία.

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ.

ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ.

ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ.

Κοζάνη 5/4/2022

 «Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria