Ανοίγει η πλατφόρμα για επίδομα καυσίμων: Ποια θα είναι η διαδικασία - OlaDeka

Ανοίγει η πλατφόρμα για επίδομα καυσίμων: Ποια θα είναι η διαδικασία

Θέμα ημερών είναι το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή των αιτήσεων με τους κωδικούς του Taxisnet για την επιδότηση των καυσίμων στους ιδιοκτήτες οχημάτων, καθώς εντός της εβδομάδας αναμένεται να εκδοθεί η κοινή υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τα κριτήρια, τους δικαιούχους και τη διαδικασία χορήγησης του επιδόματος.

Η είσπραξη της επιδότησης που κυμαίνεται από 30 – 60 ευρώ μπορεί να γίνει είτε με την έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας καυσίμων για την εξαργύρωση του ποσού στα πρατήρια καυσίμων, ή με την πίστωση των χρημάτων τους στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Το ύψος του επιδόματος διαμορφώνονται ως εξής:

  •  30 – 35 ευρώ για τις μοτοσικλέτες στην ηπειρωτική Ελλάδα
  • 35 – 40 ευρώ για τις μοτοσικλέτες στα νησιά
  • 40 – 45 ευρώ για τα αυτοκίνητα στην ηπειρωτική Ελλάδα και
  • 50 –  55 ευρώ για τα αυτοκίνητα στα νησιά.

Πρόσθετη επιδότηση ύψους 5 ευρώ θα έχουν όσοι επιλέξουν το smartphone τους για την έκδοση της ψηφιακής κάρτας. 

Το επίδομα χορηγείται σε όλα τα φυσικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ και προορίζεται για την κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης για τους μήνες Απρίλιο, Μάϊο και Ιούνιο. 

Για την υποβολή της αίτησης οι δικαιούχοι αφού αυθεντικοποιηθούν με τους προσωπικούς του κωδικούς εισέρχονται στην εφαρμογή και αιτούνται είτε την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού σε αυτήν είτε την πίστωση στον τραπεζικό του λογαριασμό και συμπληρώνουν και επικαιροποιούν  τα στοιχεία επικοινωνίας και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου και τον αριθμό του προσωπικού τραπεζικού τους λογαριασμού.

Μετά τη δήλωση των στοιχείων ελέγχεται εάν ο αιτών έχει στην ιδιοκτησία του όχημα ή μοτοσικλέτα, αν είναι ασφαλισμένο και εάν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας.

Ο δικαιούχος μπορεί να υποβάλει αίτηση, είτε για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, είτε για την πίστωση στον τραπεζικό του λογαριασμό και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Κάθε όχημα και μοτοσυκλέτα – μοτοποδήλατο μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο, το οποίο διαθέτει επί του οχήματος και της μοτοσυκλέτας – μοτοποδηλάτου πλήρη κυριότητα ή συγκυριότητα ή είναι μισθωτής δυνάμει συμβολαίου χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing). Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα και μοτοσυκλέτα – μοτοποδήλατο.

Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης του δικαιούχου και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, εκδίδεται η ψηφιακή χρεωστική κάρτα η οποία παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η.7.2022, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει. Εναπομείναν υπόλοιπο επιστρέφεται στο ελληνικό Δημόσιο και αποκλείεται η περαιτέρω αναζήτησή του από τον δικαιούχο.

Το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην πιστωτική ή χρεωστική κάρτα δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς καυσίμων και δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο, εκτός των ανωτέρω ή η ανάληψή του.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria