Ανακοίνωση της Ταξικής Ενότητας στο σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων νομού Καστοριάς για το κλείσιμο του καταστήματος Public - OlaDeka

Ανακοίνωση της Ταξικής Ενότητας στο σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων νομού Καστοριάς για το κλείσιμο του καταστήματος Public

Η Ταξική Ενότητα στο σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων νομού Καστοριάς καταγγέλλει την απόλυση των υπαλλήλων στο κατάστημα Public Καστοριάς.

Την προηγούμενη εβδοβάδα και χωρίς καμιά απολύτως προειδοποίηση οι εργαζόμενοι στο Public στην Καστοριά ενώ πήγαν κανονικά στην εργασία τους, μετά από 2 ώρες τους ανακοίνωσαν ότι το κατάστημα κλείνει. Μ’ αυτόν τον τρόπο ενημερώθηκαν ότι πετιούνται ουσιαστικά στην ανεργία. Η πρόταση της εργοδοσίας για μετακίνηση των εργαζομένων σε κατάστημα σε άλλο νομό είναι μόνο για γέλια. Ακόμα περισσότερο αστεία είναι η δήλωση της εργοδοσίας ότι θα «βοηθήσει» όπως μπορεί τους εργαζόμενους να βρουν εργασία! Θυμίζουμε οτι η εν λόγω εταιρεία -που προσπαθεί να εμφανιστεί ότι κάνει τα πάντα για το «καλό» των εργαζομένων που μόλις πέταξε στο δρόμο- ειναι η ίδια εταιρεία που τα τελευταία χρόνια προχώρησε σε απολύσεις εργαζομένων επειδή ήταν υψηλόμισθοι(!) αφού αμείβονταν με 700€(!), η ίδια εταιρεία που προχωρούσε σε μειώσεις μισθών και εντατικοποίηση της εργασίας, όλα αυτά όμως γίνονται για να βγάζει περισσότερα κέρδη η επιχείρηση.

Γίνεται ακόμη μια φορά φανερό πώς αντιμετωπίζει η εργοδοσία τους εργαζόμενους: τους πετάει στο δρόμο όταν δεν επιτυγχάνεται η  επιθυμητή κερδοφορία. Όλα αυτα σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι βιώνουν στο πετσί τους την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, την εργοδοτική τρομοκρατία, σε μια περιοχή όπου η ανεργία χτυπάει κόκκινο.

Απαιτούμε 

-να καταβληθεί  άμεσα όλη η αποζημίωση στους εργαζόμενους, 

-να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα, 

-να γίνει η πληρωμή όσων αδειών οφείλονται μέχρι και την τελευταία μέρα, 

-να γίνει η καταβολή των όποιων υπερωριών χωρίς καμιά χαμένη ώρα. 

Οι εργαζόμενοι απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων μία επιλογή έχουμε: την οργάνωσή μας στο σωματείο ώστε οργανωμένα – ενωτικά και μαζικά να βάλουμε εμπόδια στη χειροτέρευση αυτής της άθλιας κατάστασης που ζούμε αλλά και να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια με βάση τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας.

Το μήνυμα του διεκδικητικού αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας με μέτρα που θα ανακουφίζουν την εργατική – λαϊκή οικογένεια και η εναντίωση απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο πρέπει να ακουστούν δυνατά στην απεργιακή συγκέντρωση απέναντι από το κτήριο της ΠΕ Καστοριάς  την Κυριακή της Πρωτομαγιάς στις 10 πμ.

Καστοριά 12.4.2022

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria