«Fur Free Europe»: Η Κομισιόν αποφασίζει να εγγράψει νέα Πρωτοβουλία Ευρωπαίων Πολιτών για την απαγόρευση της γούνας στην ΕΕ - OlaDeka

«Fur Free Europe»: Η Κομισιόν αποφασίζει να εγγράψει νέα Πρωτοβουλία Ευρωπαίων Πολιτών για την απαγόρευση της γούνας στην ΕΕ

Κι ενώ οι γουνοποιοί ετοιμάζονται με αιτήματα για συνάντηση στο Μαξίμου, η Κομισιόν…

Σήμερα, (16 Μαρτίου 2022) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να καταχωρίσει μια Πρωτοβουλία Ευρωπαίων Πολιτών με τίτλο «Fur Free Europe». Οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας καλούν την Επιτροπή να θεσπίσει απαγόρευση σε επίπεδο ΕΕ για τη διατήρηση και τη θανάτωση ζώων με σκοπό την παραγωγή γούνας. Ζητούν επίσης την απαγόρευση της διάθεσης τέτοιων γούνας και προϊόντων που την περιέχουν στην αγορά της ΕΕ.

Δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών (ECI) πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις, η Επιτροπή θεωρεί ότι αυτό είναι νομικά αποδεκτό. Η Επιτροπή δεν έχει αναλύσει την ουσία της πρότασης σε αυτό το στάδιο.

Επόμενα βήματα

Μετά τη σημερινή εγγραφή, οι διοργανωτές μπορούν να ξεκινήσουν τη συλλογή υπογραφών. Εάν μια Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών λάβει ένα εκατομμύριο δηλώσεις υποστήριξης εντός ενός έτους από τουλάχιστον επτά διαφορετικά κράτη μέλη, η Επιτροπή θα πρέπει να αντιδράσει. Η Επιτροπή θα μπορούσε να αποφασίσει είτε να προωθήσει το αίτημα είτε όχι και θα κληθεί να εξηγήσει το σκεπτικό της.

Ιστορικό

Η Πρωτοβουλία Ευρωπαίων Πολιτών εισήχθη με τη Συνθήκη της Λισαβόνας ως εργαλείο καθορισμού ατζέντας στα χέρια των πολιτών. Ξεκίνησε επίσημα τον Απρίλιο του 2012. Οι προϋποθέσεις για το παραδεκτό είναι: (1) η προτεινόμενη προσφυγή δεν εμπίπτει προφανώς εκτός του πλαισίου των εξουσιών της Επιτροπής να υποβάλει πρόταση για νομική πράξη, (2) δεν είναι προδήλως καταχρηστική, επιπόλαιη ή ενοχλητικό και (3) δεν είναι προδήλως αντίθετο με τις αξίες της Ένωσης. Από την αρχή της ΠΠΠ, η Επιτροπή έχει λάβει 112 αιτήματα για τη δρομολόγηση ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας πολιτών, 88 από τα οποία ήταν αποδεκτά και, ως εκ τούτου, ήταν κατάλληλα για εγγραφή.

Για περισσότερες πληροφορίες

ECI «Fur Free Europe».

Οι ECI που συλλέγουν αυτή τη στιγμή υπογραφές

Ευρωπαϊκό Φόρουμ Πρωτοβουλίας Πολιτών

Εκστρατεία #EUTakeTheInitiative

Φιλική εκτύπωση pdf

‘Fur Free Europe’: Πρωτοβουλία Πολιτών για την απαγόρευση της γούναςΑγγλικά (33,102 kB – PDF)Κατεβάστε(33,102 kB – PDF)

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria