45 στην Καστοριά, 320 στην Κοζάνη, 73 στη Φλώρινα και 33 στα Γρεβενά - 19.705 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – 46 θάνατοι και 349 διασωληνωμένοι - OlaDeka

45 στην Καστοριά, 320 στην Κοζάνη, 73 στη Φλώρινα και 33 στα Γρεβενά — 19.705 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – 46 θάνατοι και 349 διασωληνωμένοι

Σε 19.705 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Σήμερα, Σάββατο 19 Μαρτίου 2022, ανακοινώθηκαν 46 θάνατοιΔιασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 349 ασθενείς.

koronoios-19-705-nea-kroysmata-simera-stin-ellada-46-thanatoi-kai-349-diasolinomenoi0
Ημερήσια κρούσματα. Πηγή: covid19.gov.gr
koronoios-19-705-nea-kroysmata-simera-stin-ellada-46-thanatoi-kai-349-diasolinomenoi1
Ημερήσιες απώλειες. Πηγή: covid19.gov.gr
koronoios-19-705-nea-kroysmata-simera-stin-ellada-46-thanatoi-kai-349-diasolinomenoi2
Διασωληνωμένοι. Πηγή: covid19.gov.gr

«Δεν αναμένεται πίεση στο ΕΣΥ από την Ομικρον 2»

Την εκτίμηση ότι δεν θα χρειαστεί ξανά να ληφθούν μέτρα περιορισμού της διασποράς του SARS-CoV-2, παρά την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο δεκαπενθήμερο στη χώρα μας, έκανε χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Οπως ανέφερε (ΣΚΑΪ), «η αποκλιμάκωση που έχει ήδη υπάρξει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, σε συνδυασμό με την πίεση που περιμένουμε βάσει των επιστημονικών στοιχείων, μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν θα χρειαστεί η λήψη μέτρων. Πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί κανονικά το στάδιο της αποκλιμάκωσης των μέτρων και ήδη αυτά που έχουν παραμείνει είναι περιορισμένα. Θα είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στη συνολική αποκλιμάκωση, αλλά φαίνεται ότι και το κύμα αυτό, όπως έρχεται και στις συνθήκες που έρχεται, δεν θα έχει σε καμία περίπτωση τα χαρακτηριστικά της τρομακτικής πίεσης της προηγούμενης περιόδου».

Ανησυχία για την έξαρση νέων κρουσμάτων παγκοσμίως

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει, για ακόμα μία φορά, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μετά την έξαρση των λοιμώξεων παγκοσμίως και κυρίως στις περιφέρειες της Ευρώπης και της Ασίας – Ειρηνικού. Σε όλο τον κόσμο τα κρούσματα, την τελευταία εβδομάδα, καταγράφουν αύξηση κατά 8%. Μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν η Κίνα, η Νότια Κορέα, το Χονγκ Κονγκ, η Νέα Ζηλανδία, αλλά και η Ευρώπη, όπου περίπου στο 50% των κρατών σημειώνεται, τις τελευταίες ημέρες, πανδημική έξαρση.

Αναλυτικά ανά περιφέρεια:

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria