20 χρόνια ΕΕΕΕΚ - OlaDeka

20 χρόνια ΕΕΕΕΚ

Τον Φεβρουάριο του 2002 ιδρύθηκε και άρχισε να λειτουργεί το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματική Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ ) όπως μάθαμε να το λέμε για συντομία, γιατί ο τίτλος ήταν πολύ μεγάλος και ακόμη και σήμερα μπορεί να μας μπερδέψει .

Το ΕΕΕΕΚ είναι ένα σχολείο Ειδικής Αγωγής ένα σχολείο που ιδρύθηκε για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Νομού Καστοριάς για την  εκπαίδευση των μαθητών ΑμέΑ στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.    Δημιουργήθηκαν 3 εργαστήρια τα, Από τα οποία τα δύο  λειτουργούν μέχρι σήμερα, ενώ  το τρίτο άλλαξε όλα αυτά τα χρόνια από Εργαστήρι Γουναρικής έγινε Εργαστήρι Ραπτικής,  μετά για ένα μικρό διάστημα λειτούργησε σαν Εργαστήρι Κομμωτικής και το 2006 μετατράπηκε σε Εργαστήρι Κηπουρικής, όπως  λειτουργεί μέχρι σήμερα.  Παράλληλα  άλλαξε και η ονομασία του σχολείου και από ΕΕΕΕK Καστοριάς έγινε το 2006 ΕΕΕΕΚ Άργους Ορεστικού στην προσπάθεια να αποκτήσει μόνιμη στέγη.    Από τότε μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να αποκτήσει στέγη και είναι πάντα φιλοξενούμενο στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων  ( ΚΕΦΙΑΠ ) το οποίο σήμερα ανήκει στο Νοσοκομείο Καστοριάς.

20 χρόνια ΕΕΕΕΚ 20 χρόνια φιλοξενούμενοι.      Ωστόσο με συνέπεια και επαγγελματισμό προσφέρουμε στους μαθητές μας όλα αυτά τα χρόνια επαγγελματικές δεξιότητες ανάλογα με τις δυνατότητες τους, ώστε να μπορέσουν να τις χρησιμοποιήσουν για να γίνουν χρήσιμα μέλη μιας κοινωνίας να γεμίσουν το χρόνο τους με εργασίες που θα τους κάνουν να νοιώσουν όμορφα.      Τους διδάσκουμε την μαγειρική, φτιάχνοντας απλές παρασκευές για τις καθημερινές τους ανάγκες, την Κεραμική με τα απλά σκεύη που ομορφαίνουν το τραπέζι τους και την κηπουρική για να συμμετέχουν στις εργασίες της οικογένειας στην αυλή και στους κήπους.  Ταυτόχρονα με τα εργαστήρια που λειτουργούν στο ΕΕΕΕΚ οι μαθητές μας πλαισιώνονται και από άλλες ειδικότητες εκπαιδευτικών που τους βοηθούν να καλλιεργήσουν δεξιότητες και να αποκτήσουν γνώσεις απαραίτητες στην καθημερινότητά τους.

 Φιλοδοξία μας είναι να καταφέρουν κάποτε οι μαθητές μας αν όχι όλοι όσοι μπορούν και θέλουν, να αξιοποιήσουν τις δεξιότητες που απέκτησαν στο ΕΕΕΕΚ και στον εργασιακό χώρο, να βρουν ένα επάγγελμα, να μπορούν να ζήσουν μόνοι τους.

Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε το σχολείο μας και τους μαθητές μας μέσα από τις δράσεις μας και μέσα από την ιστοσελίδα του σχολείου όπου θα δείτε τι κάνουμε και θα  μας δώσετε την μεγαλύτερη χαρά να νοιώσουμε ότι δεν είμαστε στο περιθώριο της κοινωνικής ζωής.

20 χρόνια ΕΕΕΕΚ κάναμε πολλά βήματα άλλοτε μόνοι μας,  άλλοτε σε συνεργασία με άλλους,  ευχόμαστε να κάνουμε ακόμη περισσότερα μαζί.  

Χρόνια πολλά και δημιουργικά για το ΕΕΕΕΚ Άργους Ορεστικού

Ευδοξία Μιχαηλίδου 

Διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Άργους Ορεστικού

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria