Τεράστιο «αυτογκόλ» Πούτιν: Πήρε πίσω εσπευσμένα το τελεσίγραφο για την πληρωμή σε ρούβλια, πριν καν εκπνεύσει - OlaDeka

Τεράστιο «αυτογκόλ» Πούτιν: Πήρε πίσω εσπευσμένα το τελεσίγραφο για την πληρωμή σε ρούβλια, πριν καν εκπνεύσει

Η Ρωσία δεν θα ζητήσει άμεσα από τις άλλες “μη φιλικές χώρες” να πληρώνουν σε ρούβλια για τις εισαγωγές φυσικού αερίου, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Κι αυτό μια μέρα πριν την υποτιθέμενη εφαρμογή της απειλής που είχε διατυπώσει αυτοπροσώπως ο Βλαντιμίρ Πούτιν για να “τιμωρήσει” την Δύση για τις κυρώσεις εναντίον της λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ μίλησε σήμερα για “σταδιακή μετάβαση” στο μέτρο αυτό  και  πρόσθεσε ότι η Μόσχα θα εργαστεί πάνω στην ιδέα να διευρύνει τον κατάλογο των εξαγόμενων προϊόντων της για τα οποία θα ζητεί να πληρώνεται σε ρούβλια.

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολόντιν είχε προειδοποιήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι, αν θέλει ρωσικό φυσικό αέριο, θα πρέπει να πληρώνει σε ρούβλια, επισημαίνοντας ότι το ίδιο θα συμβεί και για τις εξαγωγές πετρελαίου, σιτηρών, μετάλλων, λιπασμάτων, άνθρακα και ξυλείας.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

(File photo: Φωογραφία του Πούτιν με μουστάκι Χίτλερ, τοποθετημένη σε σημείο ελέγχου των ουκρανικών δυνάμεων ανάμεσα στις πόλεις Ζαπορίζια και Ντνίπρο. EPA/ROMAN PILIPEY)

Via

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria